Sexologen svarer

Sexologen Svarer: «Hvordan kan jeg få større penis?»

Sexologen Svarer er en fast spalte på Kondomeriets blogg hvor vår eksterne sexolog svarer på innsendte spørsmål. Noen har du kanskje aldri hørt om før, og noen kan gi deg svar på ting du alltid har lurt på men ikke turt å spørre om.

Har du et spørsmål til vår sexolog? Klikk deg inn via linken her og send en melding. Tjenesten er kostnadsfri og helt anonym.

Spørsmål:

Jeg føler at min penis er for liten. Kan man gjøre noe med størrelsen? Finnes det produkter eller kremer som gjør den større?

Sexologen svarer:

Det er mange som strever med inntrykket fra media og internett. Det kan synes som om alle andre har større penis. Når det gjelder penisstørrelse er det ofte menn som er mest opptatte av det. Lengden på penis varierer mellom 10 til 20 cm, der gjennomsnittslengden er 14,75 cm og omkretsen er mellom 11 til 13 cm (Haakon Aars, 2010).

Om du har en penis som er gjennomsnittlig eller over gjennomsnittet, vil en penisforlenger mest sannsynlig gjøre samleiene smertefulle for henne. Gjennomsnittlig dybde på en skjede er mellom 8 og 10 cm. Når jenta blir seksuelt tent utvider skjeden seg (og blir våt), men det er begrenset hvor dyp den kan bli. En penispumpe vil pumpe blod ut i svampelegemet i penis. Dersom du allerede har en god ereksjon, vil ikke en penispumpe gjøre noen stor forskjell på omkretsen på din erigerte penis. Det er større forskjell om man ikke får ordentlig ereksjon før man bruker pumpen.

Vitenskapelig sett finnes det ikke noe produkt som strekker og/eller gjør penis tykkere. Ofte henvises det til at produsentens produkt/treningsmetode strekker penis og at cellene vil dele seg og bli flere, ved at vevet strekker seg og øker i volum. Det er muskler i penis, men dette er glatt muskulatur som ikke lar seg trene opp slik som arm – og benmuskler. Jeg fant en uttalelse om et produkt fra lege og klinisk sexolog Haakon Aars, Lommelegen.no som skriver dette:

«Vi er faktisk flere i det medisinske miljøet, og ikke minst i det sexologiske miljøet, som slår ned på disse annonsene. Det er dessverre slik at mange kaster seg på «lurekarusellen» som går ut på å tjene penger på menns opptatthet av penis. Det finnes nemlig ingen produkter som vitenskapelig og påvist viser noen resultater i forhold til å forlenge penis. Men det eksisterer en rekke «lurepreparater» på nettet som ikke inneholder noe annet enn juks. Penis er blant annet bygget opp av muskulatur; det er riktig, men denne muskulaturen er forskjellig fra muskulaturen i for eksempel armer, som man kan bygge opp. Denne muskulaturen (glatt) kan ikke bygges opp på samme måte (…).»

Spar pengene dine

Jeg anbefaler at du sparer pengene dine og deg selv for unødig forventning om noe som ikke virker.

Det er viktig at du vet at det er få jenter/kvinner som får orgasme av å ha penis i skjeden. Som regel må ytre del av klitoris stimuleres under samleiet for at kvinnen skal få orgasme. Kvinnens bruk av musklene i bekkenbunnen har også mye å si for hennes opplevelse av samleiet. Ved å aktivt stramme og slappe av musklene i bekkenet øker trykket mot de indre delene av klitoris slik at det føles godt for henne. Kvinnen må være aktiv, fortelle kjæresten/partneren hva han skal gjøre, hvordan han skal berøre ytre del av klitoris for at hun skal få orgasme.

Stimuleringen av ytre del av klitoris under samleiet gjøres enklest i en stilling der jenta sitter oppå gutten med ryggen til hans ansikt i en stor stol, eller på enden av ei seng. Da når hun ytre del av klitoris og kan stimulere denne under samleiet. En annen god stilling er hvis du ligger bak henne sideveis (spooning). Hvis hun løfter det øvre benet kommer du eller henne til den ytre delen av klitoris under samleiet. Å stå på alle fire mens penis kommer inn i skjeden bakfra, gir også en utmerket anledning for henne til å stimulere ytre del av klitoris.

Hilsen Grete, sexologisk rådgiver (NACS)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *