Småbarns-foreldre: slik finner dere igjen gnisten

Selv om det var sex som gjorde at du havnet i denne tidsklemma, bør du fortsatt rydde plass til det i kalenderen.

Et gjennomsnittlig samleie varer i rundt fem minutter. Det rekker du. Og det orker du! 

Og kanskje du trenger det? 

illu_02 copy.jpg

Det å bli foreldre er en stor omveltning i livet. Givende, bra og fantastisk, jada, men hva skjedde med sexlivet?

Spontaniteten og gnisten forsvant kanskje litt med mangelen på både alenetid og søvn. En fersk undersøkelse viser at over halvparten har mindre sex enn før de fikk barn1. Kun rundt én av ti sier de har mer sex enn før.

I en hektisk spiral av bleier og tannpuss og legging og mating, kan det hende du har noen behov som ikke mettes i like stor grad som før.

 

KJØPEKNAPP legging til ligging.jpg

Seks av ti synes endringene i sexlivet etter å ha blitt foreldre er negative. Like mange innrømmer at forventningene deres til sexlivet som foreldre ikke stemte med virkeligheten som etter hvert møtte dem.

– Å ha gode samtaler før den lille kommer kan være lurt for å kartlegge forventninger og ønsker i tiden etter fødselen. Det er likevel viktig å huske at småbarnslivet er uforutsigbart og ikke alle forventninger kan oppfylles. Dette kan bli en utfordring for mange, sier sertifisert sexolog i Kondomeriet, Rebekka Kvilaas.

Så hvordan skal man gå frem for å rive muren midt i sengen, trekke ned underbuksene, skyte fra hoften og avslutte våpenhvilen? 

Bryt rytmen og lek dere ut av den hverdagslige runddansen. Gjerne med noen krumspring som sørger for at gnisten i parforholdet beholdes!

Synkroniser dere

Et tips kan være å planlegge for kos. 

– Å prioritere sex kan være uvant, men et godt tips i en hektisk hverdag med småbarn og alt som medfølger. Det kan være deilig å både glede seg til dagen man skal ha sex og vite at det ikke er noe press om sex før den tid, sier Rebekka.

Gjør plass til sex i kalenderen og kanskje til et sexleketøy i nattbordskuffen? 

Det er faktisk flere med barn enn uten barn som svarer at de har prøvd sexleketøy. Og det kan det være gode grunner til. Det kan være for å sprite opp sexlivet i et etablert og etter hvert rutinert par eller for å restarte sexlivet i en ny tilværelse.

En favoritt blant par er We-Vibe Sync 2. Parvibratoren er designet for å stimulere både klitoris og innvendig for henne, samtidig som vibrasjonene gjør penetreringen enda bedre for ham. De av dere som er bekymret for å vekke barn av sjenerende lyder under kosestunden, trenger ikke å bekymre dere. Dette er en nesten lydløs kraftpakke av kos.

illu_05 copy.jpg

En boks med lidenskap

Det er naturlig at ting blir annerledes enn før. Men menn og kvinners tanker om sexlivet som småbarnsforeldre skiller seg på noen punkter. 

Det er langt flere menn enn kvinner som mener de har mindre sex enn før. Og mens nesten 40 prosent av kvinner mener at lite søvn er den viktigste grunnen til endringer i sexlivet, gjelder det kun for 16 prosent av menn.

Kanskje det dere trenger er noe helt nytt. Både for å holde seg våken, men også for å vekke begjæret.

Lidenskap, lyst og vibrerende moro er noen av nøkkelordene for sexboksen Feel Desire by Iselin Guttormsen. Her er det noe for ham, henne og begge to.

illu_04 copy.jpg

Favoritten til ham og henne

I Kondomeriets ferske undersøkelse svarte 56 prosent av de under 44 år med barn at de hadde prøvd sexleketøy. Så selv om ikke de andre i vennegjengen nødvendigvis snakker så høyt om det, er sjansen stor for at du er i mindretall om du ikke har forsøkt å gi sexlivet et lekent supplement.

Og det trenger ikke nødvendigvis være rene parprodukter som gir hverdagen et løft. 

– Vi har alle en seksualitet både med og uten partner. Bedre søvn, mindre stress, nytelse og kobling til egen kropp er alle fordeler vi kan oppleve ved onani. Et leketøy gjør det hele enda enklere. Leketøyet gjør bokstavelig talt jobben for deg, så du kan lene seg tilbake og bare ta imot deilige vibrasjoner.

For ham er det Hot Octopuss vibrerende runkepakke som gjelder. Om du sikrer deg denne bestselgeren for menn nå, får du et glidemiddel med på kjøpet.

For henne er rabbitvibratoren We-Vibe Nova 2 en sikker vinner. Den er designet for å stimulere både klitoris og g-punktet samtidig. Det er en tøyelig vibrator i silikon, som gjør den lett å tilpasse til deg og din kropp. 

Og forresten – den kan fjernstyres med app også, om du ønsker at noen i naborommet eller på jobbreise skal bidra til kosen.

Både dere og livet dere lever er annerledes enn før. Men selv om hverdagen er full av omsorg for andre, trenger dere ikke å slukke den seksuelle ilden. Dere skal tross alt sove skulder til skulder resten av livet, så det å gi rom til å utforske og eksperimentere kan gjøre tiden i tidsklemma litt diggere. 

KJØPEKNAPP legging til ligging.jpg