Hvordan bruke sexleketøy under samleie? | Kondomeriet

Hvordan bruke sexleketøy under samleie?

Vil du bruke sexleketøy under samleie? Slik tar du det opp med partneren og inkluderer det under sex.

Det er kanskje ikke alltid like lett å vite når man skal spørre partneren om å dra frem godsakene i nattbordskuffen. Skal man spørre før man i det hele tatt begynner eller foreslå det under forspillet, eller vil partneren se på det som et nederlag? Og er det egentlig innafor å stoppe midt i akten for å be partneren om å hente vibratoren?

Disse spørsmålene har dessverre ikke ett konkret fasitsvar. Men produktekspert Katarina Andresen i Kondomeriet har råd! Vi har stilt henne fem spørsmål om bruk av sexleketøy under sex.

blobid1.png

artikkel-hvordanbruksexleketøy-undersamleie.png

1. Når i forholdet er det passende å foreslå bruk av sexleketøy?

Trygghet er nøkkelordet, mener produkteksperten. 

– Nøyaktig når det passer å ta det opp med partneren, om det er allerede etter første date eller om det er etter seks måneder, vil være veldig individuelt. Men så lenge du er trygg på partneren, har ikke selve tidsperspektivet noe å si. Føler du deg trygg nok til å dele dine seksuelle fantasier og lyster med partneren din, er det ingenting i veien for å foreslå å inkludere et sexleketøy under samleie, sier Katarina Andresen.

Katarina-produktekspert-NY.jpg

2. Finnes det et feil tidspunkt eller en feil måte å ta det opp på? 

På samme måte som kokken kan bli fornærmet dersom du ødelegger pastaretten med ketsjup eller overdreven bruk av krydder, vil partneren kanskje også kunne føle seg utilstrekkelig dersom du drar frem et sexleketøy etter en "mislykket" akt eller dersom partner av ulike årsaker har vanskeligheter for å prestere, mener hun.

– Det er lurt å ta det opp når forholdet eller stemningen er bra mellom dere, slik at det ikke virker som at sexleketøyet er ment å være en erstatning for noe dårlig eller at vedkommende skal føle seg utilstrekkelig.

3. Så, hvordan bør man legge det frem?

– Snakk med partneren din om hvorfor du i utgangspunktet vil prøve et sexleketøy under samleie. Fortell partner hva du tenner på i forbindelse med bruken av dette. Tenner du på at dere skal bruke det sammen eller at partner skal bruke det alene? Legg det frem som at dette ikke er en erstatning for noe som mangler i sexlivet, men mer et supplement som vil gjøre den gode sexen enda bedre!

Atikkel-hvordanbrukesexleketøy-undersamleie-4.png

4. Når du først har fått partneren med på leken, er det på tide å ta sexleketøyet i bruk. Men hvordan skal man egentlig gjøre det på best mulig måte?

– Et godt tips er å ha det liggende i nærheten, slik at man enkelt kan strekke seg etter det underveis. Et annet tips er å inkludere sexleketøyet fra start. La det være en del av forspillet, og forsøk å gjøre det like naturlig som å hente frem glidemiddelet. Om dere bruker et sexleketøy under forspillet er det mye lettere å la det bli med over i neste fase...

5. Hvilke sexstillinger er passende når man skal bruke et sexleketøy under samleie for første gang? 

– Dette vil være veldig individuelt, avhengig av type sexleketøy og deres preferanser. Men et godt råd er å starte i en sexstilling dere kjenner godt fra før, slik at dere kan konsentrere dere i større grad om sexleketøyet og nyte den nye og spennende følelsen som sexleketøyet bidrar med!

sjekkutsexleketøy-knapp.png