Hva er egentlig favorittmetoden til kvinner når de onanere? Bruke hånden for å stimulere klitoris, eller en vibrator? I det offentlige rom snakkes det mye om sex og samliv, men svært lite om onani.

 

For kvinner finner det finnes mange ulike måter å onanere på, og dette har Ana Carvalheira ved ISPA i Portugal fått tallfestet. I en studie som ble publisert i Journal of Sex & Marital Therapy i 2013 kom de fram til at den mest vanlige måten kvinner onanerte på var å stimulere klitoris, etterfulgt av å bruke dusjhodet. Flere av kvinnene som deltok i studiet oppga også at de brukte ulike metoder samtidig.

 

Her er det mest vanlige metodene ifølge studie:

■ Stimulere klitoris (87%)
■ Bruk av dusjhodet (23%)
■ Vibrator/objekter inn i vagina (21%)
■ Pute/press mot genitaliene (16%)
■ Kryssede ben (9%)
■ Sitte på overflater (5,5 %)
Da flere kvinner bruker ulike metoder blir det totalt over 100%.

 

Å tilfredsstille seg selv har vært, og er, tabubelagt for mange. Onani er imidlertid helt normalt og vanlig, og ikke minst veldig bra for deg og din helse! Først og fremt er det å bli kjent med sin egen kropp og å onanere viktig for å kunne ha et godt sexliv. Du må selv finne ut av hva som får deg til å nå klimaks, slik at du kan fortelle partneren hva du liker. Sett av tid til deg selv og din egen nytelse, enten du er singel eller i et forhold. Det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien!

 

dame_seng_hår_1

Kilde: VG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *