Nyere forskning viser at de som praktiserer ekstrem-sex (BDSM) bedre psykisk helse enn andre.

 
Psykolog-undersøkelse
Andreas Wismeijer og Marcel van Assen, to psykologer ved Tilburg-universitetet i Nederland, har undersøkt den psykologiske tilstanden til folk som praktiserer BDSM. De sammenlignet resultatet med en kontrollgruppe som ikke bedriver dette. Studien deres har blitt publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine. Ifølge forskning.no viser studien at de som praktiserer mer ekstreme former for sex har mer robust psykisk helse enn andre. De som har den dominante rollen har det aller best, men også de som har rollen som underdanig har det bedre enn de som ikke praktiserer BDSM.

 
Mer utadvendte
Forskerne kartla deltagernes personlighet, følsomhet overfor avvisning, forhold og velvære gjennom en spørreundersøkelse. I forhold til kontrollgruppen var BDSM-erne mer utadvendte, mer åpne for nye opplevelser og mer pliktoppfyllende. De var også mindre nevrotiske.

 

Tryggere på seg selv
Undersøkelsen kan ikke gi noen svar på hvorfor det er slik, men Wismeijer har noen teorier:
– Det kan være at BDSM-erne føler seg tryggere på seg selv og omgivelsene, slik at de tør å eksperimentere mer enn de som sliter med selvrespekten og selvbildet, sier han til forskning.no. Han tror også at det å forsone seg med å ha seksuelle preferanser som anses som uvanlige, og å velge å leve dem ut, kan kreve psykologisk arbeid fører med seg positive effekter for den mentale helsen.

par_klask_paa_rumpa_1

Gi ris

Erotisk og sensuell spanking er en fin måte å innføre litt leken smerte i en intim setting. Det er enkelt, pirrende og kan krydre sexlivet uten at man trenger å gjøre det spesielt røft. Her får du grunnene til hvorfor, og tipsene om hvordan, det gjøres.

 
Hvorfor?
Først og fremst er spanking en av de letteste måtene å eksperimentere med BDSM og den litt røffere siden av dere på. Alt du trenger er en hånd, en bakdel og litt kraft i den nevnte hånden. Uskyldig og lett spanking er risikofritt, uten å etterlate mottakeren full av blåmerker eller sår rumpe. Det er mange grunner til hvorfor flere par utøver spanking, og grunnene varierer selvfølgelig. Noen liker rett og slett bare følelsen det gir, andre liker følelsen av å være dominant, eller følelsen av å bli dominert.

 

 

Spanking kan nytes av begge parter, så lenge man følger et par enkle regler:
– Slag bør være rettet mot de lavere, mer fyldige delene av bakdelen og lårene
– Etter hvert slag bør det følge lette berøringer på området hvor slaget traff
– Ikke slå så hardt at du etterlater et håndavtrykk, med mindre du har tillatelse til det
– Husk å fjerne smykker som ringer og armbånd før du starter

 
Når smykker er av og dere har avklart reglene, er du klar for å prøve. Nå kan du innta en god spanking-posisjon: Den som gir slaget sitter på sengen med et bein over det andre, som om du sitter i en stol. Partneren legger seg på magen over fanget ditt. Du kan også beordre partneren ned på alle fire, mens du står på siden. I disse posisjonene får du nok albuerom til en fulltreffer, samtidig som du kan nyte hele synet.

 
Utstyr:

• Hånden:

Det klassiske og enkleste spanking-verktøyet. Gir deg full kontroll over intensiteten i slaget.

 

• Paddle:

Paddle kommer i mange varianter av materialer i alt fra tre, metall til lær, for å gi variert følelse. Ikke start med å gå rett over til paddle, bygg opp spenningen med noen slag med håndflaten før du går videre.

 

• Pisker og flogger:

Disse kommer i haugevis av varianter, og alle byr på en egen type deilig svie. Piskens lengde, materiale og tekstur har noe å si for følelsen den gir. Se alle våre pisker her.

 
Gode tips:
Start mykt
Begynn med massasje av bakdelen ved å stryke mykt før du går over til hardere saker. Dette bygger opp forventningene til det første slaget, og følelsen når behandlingen går fra mykt til sviende gjør at du vil få partnerens fulle oppmerksomhet.

 
Ta sikte
Pass på å treffe lavt og midt på, der rumpeballene møter lårene. Vibrasjonene fra slaget vil stimulere hennes mest følsomme deler nedentil.

 
Bygg opp med puter:
Om partneren din ligger med ansiktet vendt ned over fanget ditt, kan du få rumpa høyere ved å legge en pute under magen hans/hennes. Det hjelper deg med å treffe riktig, og gjør at partneren din vil kjenne slaget bedre.

 
Ekstra moro med kuler:
Legg til deilige vibrasjoner med vaginakuler! Med et vibrerende egg, vibrerende vaginakuler eller vanlige treningskuler på plass inni henne, vil hvert slag gjøre at kulene beveger på seg og blander sviende smerte med herlig nytelse der nede.
dame_pisk_1
Skrevet av Birgitte Brøtmet
Kilde: lelo.com og abcnyheter.no

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *