Inspirasjon

Frivillig sex kan gi skader nedentil

Bilde: Colourbox
Bilde: Colourbox

Den danske siden vitenskap.dk kan fortelle at mer enn hver tredje, danske, kvinne får skader i skjeden etter samleie, uansett om sexen var frivillig eller ufrivillig. Dette kan henge sammen med forskjeller i kvinners slimhinner mener forskere.

 

Undersøkelsene viser at det ikke spilte noen rolle om de hadde hat rå eller myk sex, eller om de hadde brukt kondom eller sexleketøy.

Forspill er viktig
Annen forskning viser at mange par bruker for kort tid på forspillet slik at kroppen blir klar til samleiet. Og at både menn og kvinner ønsker mer forspill når de har sex.

Det tar en kvinne fra 15 til 30 minutter å bli fysisk klar, selv om lysten er til stede. Skjeden blir våt og mer fleksibel og klar til å ta i mot en penis eller et leketøy. Dersom hun ikke er klar vil selve penetreringen ofte være ubehagelig for begge, og kan medføre rifter.

Glidemiddel
Et glidemiddel er en flott start på god sex. Følelsen av våtheten og glattheten glidemiddelet gir ofte en liten kickstart på egenproduksjonen av fuktighet. Glidemiddel passer også ypperlig til intimmassasje der man ikke skal bruke massasjeolje.

 

Se våre glidemiddelfavoritter her!

 

Kilder: vitenskap.dk, nrk.no, Kondomeriet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *