Ferie er balsam for mange forhold, men for andre byr det på mye krangling og store utfordringer. Man skulle tro at det å trappe ned tempoet og bruke mer tid sammen vil bidra til å styrke alle forhold, men sensommeren er faktisk høysesong for å oppsøke samlivshjelp. De mest diskuterte temaene er barneoppdragelse, økonomi, sex og utroskap.

 

Denne uken er mange tilbake på jobb og skole etter en lang sommerferie, og med det starter også jobben med å finne tilbake til hverandre. Vi vil hjelpe deg på vei og har samlet fem punkter dere bør ta for dere.

 

Kommunikasjon
God kommunikasjon er, og blir det viktigste limet i et forhold. Ofte lever man i to forskjellige virkeligheter. Et forholdt bør gå i samme retning mot et felles mål ellers vil det stadig dukke opp nye konflikter. Snakk om forventningene deres til forholdet og bli flinkere til å gi. Spør deg selv hva du kan gjøre for at hverdagen til din partner kan bli enda bedre.

 

Ulikheter
Snakk om ulikhetene deres og inngå kompromiss. Forskjellige forventninger og holdninger skaper ofte diskusjon. Enten det gjelder økonomi, alkoholkonsumering eller barneoppdragelse er det viktig at dere tar denne diskusjonen uten at barna er tilstede. Sammen må dere finne ut hva slags oppvekst dere vil gi. For barnas del bør dere ha like regler som de kan forholde seg til. Dette vil gjøre hverdagen lettere både for dem, og dere. Godta at partneren din han ulike meninger og prøv å se ting fra et annet synspunkt, kanskje er det ikke så dumt det som blir foreslått.

 

Sex
Sex er ikke noe dere skal rydde plass til i kalenderen, det er noe som bør ha en obligatorisk plass på lik linje med levering i barnehage og husvask. Ta på hverandre, hjelp hverandre og gi din partner komplimenter, resten kommer av seg selv.
Gå videre
Enten dere har opplevd utroskap eller andre svik som har skadet forholdet må dere gjøre et valg som tar dere videre. Om det er å fortsette sammen eller separat, det er opp til dere, men velger dere å fortsette forholdet er det viktig å legge problemene bak seg. Ikke dra opp den diskusjonen ved enhver anledning. Tilgivelse handler ikke bare om hva som skjer inni en person, men like om samspillet mellom partene. Hvis den som har sviktet, oppriktig utrykker anger for det den har gjort, er sjansen for tilgivelse mye større enn hvis personen bagatelliserer det som har skjedd. Men når man har tilgitt og bestemt seg for å gå videre er det viktig og faktisk gjøre det også.

 

Glede
Slipp dere løs og gjør ting dere syns er gøy. Lek, le og nyt hverandres positive sider. For uansett hvor ulike dere er, er partneren din en du har vært stormede forelsket i, og innerst inne kan dere sammen finne tilbake til kjærligheten som binder dere sammen. For gresset er som oftest ikke grønnere på andre siden, og også der visner det om det ikke vannes.

 

Ha en herlig sensommer!

 

Skrevet av Maria K. Ebbestad

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *