Inspirasjon

Friends with benefits

Ny norsk forskning viser at single har vennesex for å få dekket fysiske behov for sex og nærhet i en trygg setting. Venner med fordeler, eller ha sex med venner, betyr at man bare er venner uten noen forpliktelser eller at noen romantiske følelser er involvert.

 

Den norske undersøkelsen viser at de som har vennesex ikke har klare regler, eller definisjon på hva forholdet er. Studien viser videre at man kan dele de som har vennesex inn i tre forskjellige grupper.

 

Den første er de som er gode venner, som ikke i utgangspunktet møtes for å ha sex, men heller for å gå på kino og liknende. Det at de har sex skjer bare ved en tilfeldighet.

 

Den andre gruppen karaktiseres venneparet som elskere. Disse møtes for utelukkende å ha sex, og gjør ikke noe mer sosialt utover det.

 

Den tredje og siste gruppen, er de som er hekta. Her er den ene parten er forelsket, mens den andre kun er ute etter sex og ikke noe mer enn det.  Den forelskede vennen tar til takke med sex som en del av vennskapet for å opprettholde nærheten til den andre parten.

 

Hvis man er under den første gruppen vil det være en god opplevelse, da det ikke bunner i forventinger om et forhold.  Men mest komplisert vil det være der den ene parten er hekta. Som venner er det forventet at en blir glad på den andres vegne hvis den forelsker seg og får seg kjærest. Det er ikke like lett alltid når det kommer til stykket. Hvis man gjentatte ganger har sex med noen, vil dette også gjøre noe med følelsene.

 

Grunnen til at vennesex er så utbredt er fordi man får hudkontakt og nærhet. Det er dessuten mye tryggere en «one night stands». Risikoen ligger der hvor den ene parten i vennskapet blir forelsket, noe som kan resultere i kjærlighetssorg og ødelagt vennskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *