Homofili er et omdiskutert tema. Noen er i mot, andre er for og det diskuteres hvorvidt den seksuelle legningen skyldes arv eller miljø. Homofili kommer fra gresk og betyr å elske den som er lik den selv, i denne sammenheng, en av det samme kjønn. Bifili er en blanding av heterofili og homofili.

 

For homofile kvinner sier man ofte at de er lesbiske. I nyere moderne tid er det flere homofile jenter som liker å bruke ordet «skeiv». De fleste samfunn er heteronormative. Det betyr at de er av den oppfatning at alle er heterofile. Dermed blir det vanskelig lovlig og sosialt for homofile følge følelsene sine. Det er helt vanlig at homofile gifter seg med noen av motsatt kjønn for å skjule sin egen legning.

 

Vi har også noe som heter homonormative samfunn hvor det motsatte skjer. Her har heterofile mennesker homoseksuell kontakt. Dette kan vi blant annet se i fengsler der individer kun møter mennesker av samme kjønn over en lengre tidsperiode.

Har du tanker rundt din egen seksualitet?

Veldig mange, også heterofile går gjennom en fase i livet der spørsmålet «kan det være?» popper opp i hodet nå og da. For mange resulterer dette i at tankene og spørsmålene avtar ettersom de får kjenne på kroppen hva de er tiltrukket av. Noen ender opp som homofile, andre som heterofile. For flere kan dette resultere i større åpenhet. Kanskje de senere kan komme til å falle for begge kjønn, enten med hovedfokus på det ene eller begge deler.

 

Ikke få «panikk» dersom dette spørsmålet dukker opp.

Det er helt normalt, helt greit og trenger ikke uansett ikke bety at du er homofil.  Dette gjelder begge veier. Kanskje «den homofile» senere oppdager en tiltrekning til en av motsatt kjønn.Plutselig står du der, blodårene bruser, hjertet banker og slår og du vet rett og slett ikke hvor du skal gjøre av deg fordi du er superforelska i en av det motsatte kjønn. I tillegg kan det hende at «den heterofile» senere igjen stiller seg spørsmålet: «Er jeg homofil?» Dette fordi han/hun har blitt tiltrukket av en av det samme kjønn. Det kan også bety at man er bifil.

 

Men uansett om du er homofil, bifil eller heterofil så kan du finne herlige måter å leve på. Det viktigste er å være glad i seg selv – uansett!

 

Bilde: Colourbox

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *