I det gamle Hellas var det penisen som sto i fokus.

 

Fallossymboler ble hyppig brukt i det gamle Hellas. Selve ordet fallos kan referere til en erigert penis eller til et objekt formet som en. Ofte var fallossymbolene også formet som en herma, det vil si en rektangulær pilar av stein, bronse eller terrakotta, som ble dyrket for sitt symbol på fruktbarhet.

 

De kunne også bestå av en byste av Hermes’ hode på toppen, og de mannlige kjønnsorganer plassert nederst. Hermes ble nemlig dyrket som fallosgud, før han fikk rollen som de reisendes beskytter. Han ble assosiert med fruktbarhet, hell, veier og grenser. Navnet hans stammer ikke uventet fra ordet herma.

 

En oppfatning i det gamle Hellas var at kvinner misunte mannen hans penis. Koner ble sett på som et redskap for å bære frem ekte barn. De måtte derfor konkurrere om oppmerksomhet fra sin mann med unge gutter, prostituerte og slaver i sitt eget hjem.

Det var vanlig at voksne menn hadde et forhold til yngre gutter, uten at dette nødvendigvis var av seksuell art. Homoseksualitet var en slags undervisningsform i forhold til utdanning, kunst, religion og politikk. Forhold mellom to voksne ble ikke foretrukket, selv om det også forekom.

 

Prostitusjon ble sett på som nødvendig og ulike klasser av prostituerte fantes, både for å tilfredsstille intellektuelle og fysiske behov.

 

Voldtekt i krig var veldig vanlig og ble sett på som den sterkestes rett til dominans. Bortføring med påfølgende elskov er også representert i religionen, ved Zevs’ eskapader.

Bilde: Colourbox
Bilde: Colourbox

 

Kilde: Wikipedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *