Onani eller masturbasjon vil si å stimulere seg selv seksuelt, enten ved å berøre kjønnsorganene med hånden eller med hjelpemidler, for å oppnå orgasme.

 

Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å få orgasme ved seksuell stimulering for kvinner som for menn. Hvis dette gjelder deg, er det ingen grunn til å føle deg utenfor. Det beste er at du utvikler dine seksuelle følelser, orgasmer og seksualliv i ditt eget tempo.

 

 

Bli kjent med kroppen
Hvis du ikke vet hva du liker eller hva som skal til for å oppnå orgasme, kan du øve deg for å finne ut av dette.

 

Utforsk kroppen din, gjerne i dusjen eller i badekaret. Rør ved brystene og skrittet. Smør deg inn etterpå med en god bodylotion og still deg eventuelt foran et speil mens du gjør det. Venn deg til kroppen din – både hvordan den føles og hvordan den ser ut.

 

Bruk et speil for å se hvordan du ser ut mellom bena også. Har du lyst, kan du forsøke å spenne og slappe av i bekkenbunnens muskler, ved å knipe. Hvis føler deg klar til det, kan du putte et par fingre inn i skjeden for å kjenne knipingen. Hvis du spenner og slapper av i hurtig tempo rett etter hverandre, merker du noen sammentrekninger som kan likne de noen kvinner kjenner under sine orgasmer.

 

Du kan nå ha noen varme fornemmelser i underlivet. Hvis du stryker over kroppen, brystene og selve skrittet, finner du de mest følsomme stedene, som klitoris og skjedeinngangen, hvor det er godt å stimulere litt raskere.
Alt etter hva du liker, kan du også føle inn i skjeden, bakover til mellomkjøttet,  mellom lårene eller området foran klitoris.

 

Prøv å leve deg inn i de fornemmelsene du får. Tenk på det som skjer i deg selv, eller på noe annet deilig – gjerne av seksuell karakter. Hvis den seksuelle spenningen stiger, prøv å fortsette, og spenn samtidig mage- og bekkenmusklene dine. Det kan føre deg videre, og det kan ende med at du opplever det man betegner som orgasme.

 

 

Ta tiden til hjelp
Kanskje kommer du ikke så langt de første gangene du prøver. Bare slutt når du ikke har lyst lenger. Prøv heller igjen senere eller en annen dag.

 

For noen kvinner er det kanskje ikke nok å bruke fingrene for å oppnå orgasme. Da kan du forsøke å stimulere deg selv med strålen fra dusjhodet når du dusjer, eller prøve et massasjeapparat. Du kan kanskje også ha glede av å lese noe seksuelt pirrende, se bilder eller film.

 

 

Vis hva du liker
Den erfaringen du har med din egen kropp er fin å bruke når du og partneren din skal ha sex. Bruk den til å fortelle og vise hva nettopp du liker i det seksuelle samværet deres, slik kan dere få en fin opplevelse sammen.

 

 

Kilder: Haakon  Aars, Erik Fangel Poulsen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *