Inspirasjon

Det du ikke visste om klitoris

Kvinnens klitoris er det eneste menneskelige organ som tilsynelatende ikke har noen annen funksjon enn å gi nytelse.

 

Den lille ”tappen” i de ytre kjønnsorganene hos kvinnen kalles klitoris. Den varierer i størrelse fra kvinne til kvinne, akkurat som kjønnsleppene. Den ligger der de indre kjønnslepper møtes (i forkant av kjønnsorganet). Leppene danner en liten «hette» over klitorishodet, som er den delen av klitoris som vises. Det er utstyrt med små kjertler som skiller ut en oljelignende væske for å holde seg glatt og smidig.

 

Som en skjult penis
Klitorisskaftet ligger skjult i kvinnens ytre kjønnsorgan, og danner 3 «ben» som er 10–12 cm lange. To av “bena” strekker seg på hver side av kjønnsorganet. Det tredje starter i klitorishodet og strekker seg inn og oppover. Klitoris har også forbindelse med livmorveggen, skjeden, blæren og urinrøret.

Klitorisskaftet er på samme måte som penis bygget opp av svampelegemer som fylles med blod ved opphisselse og gjør at kjønnet svulmer opp.

 

Størrelsen varierer
Den synlige delen av klitoris varierer fra 5 mm til 2,5 cm på en voksen kvinne.
Klitorisens størrelse spiller ingen rolle når det gjelder verken hvor fort eller hvor kraftige orgasmer kvinnen oppnår.

Klitoris er den delen av kvinnens kropp som er forsynt med flest nerver, godt over 8000, og det er mer enn dobbelt så mange som finnes i hele mannens penis.

 

Svulmer opp
Når kvinnen sover, oppfører klitoris seg omtrent som mannens penis, den svulmer opp ca hvert 90. minutt.

Klitoris er dobbelt så stor som normalt når kvinnen nærmer seg orgasmen.
Etter orgasmen bruker den kun 15 sekunder på å gå tilbake til normal størrelse.

 

Orgasmenøkkelen
40% av alle kvinner kan oppnå orgasme dersom klitoris blir stimulert mellom 1 og 10 minutter, hvis stimuleringen vedvarer i 20 minutter, vil 90% av alle kvinner ha oppnådd orgasme. 75% av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie.

Klitoris er med andre ord nøkkelen til kvinnens orgasme.

 

Bedre orgasme? Verdt å prøve!

Ønsker du deg flere orgasmer? Lengre eller sterkere orgasmer? Da er det verdt å prøve denne orgasmekremen! Masser inn kremen både på klitoris og rundt. Gi den litt tid til å virke og stimuler som du ønsker etterpå, alene eller sammen med din partner. Prøv Secret garden orgasmekrem!

Kilde: Wikipedia

0 thoughts on “Det du ikke visste om klitoris”

  1. Visste alt utenom at klitoris svulmer opp kvart 90ende minutt om natta. Enda ett bevis på at klitoris er kvinners uutviklede penis som har tilpassa seg det kvinnelige kjønn. Sært.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *