Orgasmeteknikken du bør kunne: Edging

Lær deg å forsinke orgasmene dine igjen og igjen. Belønningen? Enda kraftigere klimaks!

Ikke alle orgasmer er like digge; mens én orgasme kjennes ut som et spakt fyrverkeri, kan en annen orgasme kjennes ut som tusen atombomber som sprenger unisont. Hele kroppen spenner seg i en bue og du mister all kontroll... 

Hva om du kunne komme slik hver gang? Med rett teknikk er det mulig å styre intensitet og timing på orgasmene, slik at både du og kjæresten blir mer fornøyd. Teknikken kan brukes av både kvinner og menn.

Hva er edging?

Edging er en orgasmeteknikk ment for å forsinke orgasmen til enten deg selv eller en partner. Det gjøres ved å stoppe stimuleringen rett før du når “kanten”, altså rett før du når klimaks. Gjør du dette noen ganger i løpet av et samleie, eller alene, vil du bygge opp til en mye sterkere orgasme.

Hva er fordelene med edgning?

En orgasme er seksuell spenning som slipper, og jo mer spenning du har opparbeidet deg, desto kraftigere vil orgasmen føles når du først tillater deg selv (eller en partner) å komme. Hvis du praktiserer edging over flere uker og måneder, vil du få ekstremt god selvkontroll og være i stand til å kontrollere når og hvordan du får orgasme. Dette kan være en stor fordel for par som ønsker å komme sammen, eller hvis du sliter med å komme for tidlig.

Det er også deilig å få kvalitetsorgasmer hver gang!

Les også: Tidlig utløsning? Slik holder han lenger under sex

Hvordan lærer jeg meg edging alene?

Den enkleste måten å bedrive edging på er å onanere til du føler at du er på nippet til å komme, for deretter å stoppe i en kort periode, men ikke så lenge at du mister interessen. Gjenoppta stimuleringen og stopp igjen. Gjør dette et par ganger til og se hvordan du føler deg. Kanskje kan du begynne med å utsette orgasmen én gang, for å øke til 2-3 ganger neste gang.

Når vet jeg når jeg nesten får orgasme?

Er du usikker på når du skal stoppe? Ofte gir kroppen deg noen signaler. Pulsen øker, pusten blir tyngre og kroppen spenner seg. Stopp når du kjenner at fjeset begynner å rynke seg og tærne krøller seg, noen sekunder før orgasmen skyller over deg.

Les også: 9 gode grunner til å onanere mer

Hvordan bruke edging sammen med partner?

I likhet med solo-regimet, bør du stoppe stimulansen som står i fare for å få deg over kanten. En enkel måte å gjøre dette på, uten at det blir påfallende, er å bytte stilling. Du kan også rette oppmerksomheten din mot å glede partneren din, heller. Eller ta en kort pause.

Når du er blitt komfortabel med tippepunktet ditt, kan du cruise med i faresonen litt lenger. Fordelen med å bli en god edger er at dere får kvalitet på sexen deres, og begge parter får god tid til å bli kåt og klar. Når du har blitt en riktig god edger, kan du bestemme deg for når du vil komme. (Perfekt når dere vil komme i kor.)

Hvordan bruke sexleketøy i edging?

Når du bruker sexleketøy under edging, gjelder samme prinsipp. For en kvinne kan det være fint å bruke en wand eller en vibrator på laveste styrke, og dra opp intensiteten sakte, for så å fjerne den i det avgjørende øyeblikket.

Uke27_Rabbituke_KvinneRabbit2.jpg

For en mann kan Fleshlight Stamina være et ypperlig alternativ for å trene på utholdenhet. Manta penisvibrator egner seg godt å bruke sammen med en partner.

Les også: Tynne vegger? Stillegående sexleketøy er løsningen

Kan man bruke edging i BDSM? 

Ja, i BDSM-miljøet heter det gjerne orgsasmekontroll. Det vil si at den ene parten tar makten over den andres orgasme... En partner er for eksempel bundet til sengen, hjelpeløs. Den andre partneren gjør som den vil og erter partneren for å komme nær orgasme, for så å nekte.