Tidlig utløsning? Slik holder han lenger under sex

Sexolog Ingrid Bakker kommer med 4 gode tips til hvordan du kan holde ut lenger på soverommet!

Du har sannsynligvis opplevd det før, enten at det har skjedd med deg selv eller med en partner. Dere er i full gang med sengekosen og dere vil ikke at denne deilige studen skal ta slutt. Men så skjer det...

Så lenge varer et gjennomsnittlig samleie

De fleste menn opplever nok fra tid til annen at de kommer litt før de helst skulle ønske. Det kan skje den beste. Men om han klarer å holde lenger enn 5 minutter, er han faktisk flinkere enn gjennomsnittet, forteller Ingrid Bakker.

Flere studier, blant annet en vitenskapelig studie fra Nederland i 2005, fant nemlig ut at selve samleiedelen under sex tar rundt 5 minutter – langt kortere enn mange tror. Sex er altså ganske fort unnagjort for de fleste.

Ingrid-sexolog-bilde-sort.jpg

Men dersom du og en partner ønsker å kunne forlenge den opphissende og deilige sengekosen før fyrverkerieksplosjonen i underlivet får fingre og tær til å krølle seg, finnes det flere triks som kan få ham til å holde lenger, sier Bakker. 

For tidlig utløsning? Les mer om det her. 

Artikkel-slik-holder-du-lenger-2.png

blobid12.png

I boken «Penis. En håndbok» presenterer urolog Sturla Pilskog flere løsninger for menn som kommer for fort. Blant disse er trening av bekkenbunnen. Dette er noe man ofte hører at kvinner bør gjøre, men det er like aktuelt for menn. Svake muskler i bekkenet kan nemlig bidra til at en mann ikke greier å holde igjen utløsningen.

«Musklene du her skal trene, er de samme som du bruker til å stoppe urinstrømmen når du tisser. Så snart du har identifisert musklene, kan du trene dem ved å stramme dem og slappe av tre til fire ganger i løpet av en dag. Hvor lenge man skal holde på hver gang, må tilpasses situasjonene, men gjerne opp mot ti minutter. Øvelsene kan gjøres både stående, sittende og liggende», råder han i boken.

Les mer om hvordan du kan trene bekkenbunnen med knipeøvelser.

blobid13.png

Pauseklemme-teknikken er også blant løsningene Pilskog presenterer i boken sin, forteller Bakker. Teknikken går ut på at man skal begynne sexakten som vanlig, men styre unna penetrering. Penis stimuleres helt frem til han kjenner at han holder på å komme.

«Når dette punktet nås, stopper man stimuleringen og lar partneren klemme rundt penis omtrent der penishodet møter skaftet. Presset holdes til følelsen av umiddelbar utløsning går over. Dette må gjerne gjentas mange ganger, men ved hjelp av dette vil en god del menn nokså raskt lære seg å holde igjen utløsningen», skriver han i boken.

Teknikken kan brukes alene, men er mest effektiv i samarbeid med en partner, understreker Bakker.

blobid14.png

Edging er en teknikk som innebærer at man tar en pause når orgasmen nærmer seg. Man skal altså kjøle seg ned litt, uten at man mister tenningen. Dette kan trenes på både under onanering eller under samleie. Om man gjør det sammen med en partner, kan dere med fordel kysse eller utforske et sexleketøy under pausen, før dere gjenopptar stimulien. Kanskje vil det holde å utsette orgasmen én gang første gang du prøver det, for så å øke til 2-3 ganger neste anledning.

Edging er en orgasmeteknikk både hun og han bør kunne. Les mer om hvordan du utfører edging her.

Tips til produkter som kan hjelpe med edging: Fleshlight Stamina er en treningsversjon av den populære Fleshlight til ham. Den har en trangere hylse, og det ryktes at «om du kan holde ut i 10 minutter med denne, så holder du ut i 20 minutter med hvem som helst». 

119933-Fleshlight-GO-Stamina.jpg

blobid15.png

blobid16.png

Det kan faktisk gjøres så enkelt som å bruke et kondom. Kondomet vil kunne senke følsomheten på penis. Det finnes spesielle varianter av både kondomer, kremer og serum som er laget for å redusere sensibiliteten på penis.

Boners Delay krem legger seg som en beskyttende og usynlig hinne på penis. Det gjør nytelsesorganet mindre følsom og kan hjelpe mot tidlig utløsning, uten å ha en nummende effekt.

120591_Boners_delay_Cream_2.jpg

blobid17.png

Søk hjelp

Å komme litt før man skal, fra tid til annen, er ikke uvanlig. Men for noen menn er dette et større problem enn andre. Noen opplever nemlig å komme før det er gått ett minutt, nesten hver gang de onanerer eller har sex. Da faller man inn under diagnosen prematur ejakulasjon.

Her kan årsakene være mange. Opplever man dette over en lengre periode, bør man være villig til å søke hjelp for eventuelt underliggende problemer, råder Ingrid Bakker

Kilde: Kondomeriet.no, "Penis. En Håndbok" av Sturla Pilskog.