9 gode grunner til å onanere mer

"An orgasm a day keeps the doctor away." Uttrykket er kanskje ikke like usannsynlig som en umiddelbart skulle tro.

Ikke bare er en orgasme utrolig deilig. Det herlige klimakset har også mange viktige helsefordeler for kroppen din.

National Health Service i Storbritannia har tidligere uttalt at regelmessig sex og onani er like viktig for den generelle helsen som den kjente fem om dagen. Kanskje er det altså ikke bare fem porsjoner frukt, bær eller grønnsaker en bør få i seg hver dag

Artikkel-kvinne-rosa-truse.png

Her får du 9 gode (og kanskje også livsviktige) grunner til hvorfor du bør onanere mer og oppnå det herlige klimakset!

1. Orgasme kan styrke hjertet og immunforsvaret

Seksuelt aktive mennesker tar færre sykedager, ifølge Yvonne K. Fulbrightekspert på seksuell helse. Mennesker som har sex, enten alene eller med en partner, har nemlig høyere nivåer av antistoffer som virker inn på immunsystemets evne til å bekjempe bakterier og virus.  

Onani, og kanskje særlig resultatet av den, er også kjent for å ha positiv innvirkning på hjertet.

– Hvis du ikke ønsker å få et hjerteinfarkt, få en orgasme.

Det er rådet til Dr. Lisa Turner, Storbritannias første og eneste orgasmeveileder. Dette gjelder for både kvinner og menn. Ifølge en israelsk studie fant man nemlig ut at kvinner med høyere forekomst av hjertesykdom hadde færre orgasmer, og vice versa. En annen studie kunne tyde på at menn som hadde sex, eller fikk utløsning, minst to ganger i uken, hadde halvparten så stor risiko for å dø av hjertesykdom som menn som hadde sex sjeldnere. 

2. Orgasmen virker positivt på humøret

Under orgasme frigjøres en cocktail av endorfiner og hormonermed blant annet oksytocinDet kalles for kjærlighetshormonet da det forsterker følelsen av kjærlighet, sosial samhørighet og velvære. Dette stoffet er også aktivt under fødsel og amming. Her er det altså sterke saker i sving. Etter en orgasme frigir også hjernen dopamin, kroppens eget lykkehormon. En god orgasme kan dermed forbedre humøret og gjøre oss oppstemte. Utløsningen etter onani og sex gjør oss dessuten mindre irritable og mer avslappet. 

En orgasme er på mange måter kroppens innebygde antidepressiva. 

Artikkel-mann-smiler-til-partner.png

3. Orgasme reduserer stress

Stoffene som skilles ut før, under og etter en orgasme, virker beroligende på oss. Oksytocin virker for eksempel ikke bare positivt på humøret. Det bidrar også til å gjøre oss avslappet. Det samme gjør endorfiner, som virker positivt på stress. Spenningsutladningen etter en orgasme forhindrer også stresshormonet kortisol fra å slå rot.

Britiske forskere har også funnet ut at orgasmer kan senke blodtrykket og senke stress i opptil to uker etter utløsningen. Om du har litt høye skuldre, vil det derfor sjelden være en dum idé å sette av litt tid til egen nytelse ... 

4. Orgasme kan hjelpe mot menstruasjonskramper og hodepine 

Selv om onani kanskje er det siste du tenker på når du vrir deg i menstruasjonskramper eller hodet verker, kan det hjelpe på smertene. Orgasmen frigjør som kjent endorfiner. Disse fungerer også som kroppens egne smertedemper.

Dr. Lauren Streicher, førsteamanuensis i fødsels- og gynekologi ved Northwestern University og forfatter av “Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever” er av den oppfatning av onanering vil kunne hjelpe på krampene. Men hun påpeker til The Huffington Post at det finnes lite forskning på området. Det er dog ingenting i veien for å onanere mens man har kramper, mener hun: 

– Det er aldri en dårlig idé, og hvis det ser ut til å hjelpe deg, bør du gå for det.

En orgasme er uansett deiligere enn en varmepute eller smertestillende tabletter!

Artikkel-magesmerter.png

5. Orgasme kan forebygge prostatakreft

Å få utløsning ofte kan redusere risikoen for prostatakreft, ifølge forskning fra Boston University of Public HealthEn stor studie viste nemlig at menn som fikk utløsning minst 21 ganger i måneden, hadde rundt 20% mindre risiko for å få prostatakreft, sammenlignet med de som gjorde det rundt 4-7 ganger i måneden. Dette gjaldt flere aldersgrupper.

Med andre ord: En god runk (eller nærmere bestemt 21) kan forlenge livet!

6. Orgasme kan hjelpe på sexlysten

Det er normalt å ha perioder med nedsatt sexlyst, og dersom det ikke foreligger noen naturlige forklaringer på dettekan onani være en suksessfaktor for å øke sexlysten på egen hånd. Jo flere orgasmer du får, desto større sannsynlighet er det for at kroppen vil ha mer av den deilige følelsen klimakset gir.

Onani kan også bedre sexlivet med en partner. Når du selv vet hva du liker under trusekanten, er det lettere å fortelle en partner dette – det vil kunne resultere i enda deiligere sex med en partner!

Les også: Økt sexlyst: Dette er suksessfaktoren 

7. Orgasme gir en glødende skjønnhetsbehandling

Onani og orgasme øker blodsirkulasjonen i kroppen og gir deg den flotte rosenrøde, glødende fargen i ansiktet. Blodsirkulasjonen sørger også for at en økt mengde oksygen strømmer til huden og stimulerer kollagenproduksjonen i huden. Dette hjelper mot rynker. En studie fra 2009 ved University of Michigan fant ut at det å ha en orgasme øker nivået av østrogen i kroppen din. Dette kan hjelpe med forebygging av aldrende hud.

Apropos aldrende hud. Ifølge kosmetisk hudlege Dr. Mervyn Patterson utskiller kroppen mye dehydroepiandrosteron (DHEA) i forkant av en orgasme. Det er et anti-aldrende steroidhormon som selges i flere kosttilskudd mot aldring. En orgasme er kroppens måte å gi oss effekten på en mer naturlig (og deilig) måte, ifølge Patterson.

Artikkel-dame-ser-seg-i-speilet.png

8. Orgasme kan virke som en sovepille

Om du sliter med å sovne, bør du heller gå for en vibrator enn en sovepille før sengetid. En god orgasme løser opp spenninger i kroppen og hjelper oss til å sovne. Orgasmer utmatter også kroppen (på en god måte), som lar deg sovne raskere. Etter en orgasme utskilles blant annet hormonet prolaktin. Det har vanligvis man høye nivåer av om natten og påvirker hjernen til å søke søvn. Dette gjelder særlig for gutta. Nivået av prolaktin stiger også hos kvinner etter sex, men i mye mindre grad.

En orgasme vil uansett være å foretrekke fremfor en sovepille. Det er rett og slett kroppens egen sovepille, helt uten bivirkninger.

9. Orgasme er deilig

Sist, men ikke minst, er onani og orgasme utrolig godt! Ingen ytterligere forklaring er nødvendig her...

Ønsker du å finne sexleketøy som kan gjøre onanistuden enda deiligere og mer spennende? Her finner du 8 rimelige sexleketøy til han og henne som ikke sprenger budsjettet.

sjekkutalleproduktenevåreher.png

Kilder: "Hot Sex" av Tracy Cox (2000), "Penis. En håndbok" av Sturla Pilskog (2020), Webmd.com (Sex and health), Huffpost.com (Reasons women should masturbate), Healthista.com (12 reasons to have more orgasms), Healthline.com (Orgasm benefits postsex glow)Huffpost.com (Orgasm health benefits)