Økt sexlyst: Dette er suksessfaktoren

Onani, onani, onani...

Av og til føles sex som et ork i hverdagen, og det er helt normalt å kjenne på en nedsatt sexlyst i perioder. Det er først når det blir et vedvarende problem, at det kan få konsekvenser innad i et parforhold. Krangling, dårlig selvtillit og engstelse kan vokse frem, og det er derfor viktig å finne den bakenforliggende årsaken.

Men det er ikke alltid like lett.

Hvorfor får man nedsatt sexlyst?

Det er mange faktorer som kan føre til lav sexlyst hos kvinner og menn. Stress og lite søvn er blant de vanligste kortvarige årsakene. Stemningen i parforholdet kan også virke inn.

Men, heldigvis finnes det noen gode råd som fungerer for de aller fleste og som kan blåse liv i sexgnisten! Opplever du nedsatt eller lav sexlyst, er det én ting som bør stå øverst på to-do-listen din:

  1. Ta nytelsen i egne hender.

Obs: Dersom det er andre, dyptliggende årsaker som ligger bak, som eksempelvis depresjon, medisiner, helse eller sykdom, vil sannsynligvis ikke tipsene i artikkelen fungere i det lange løp. Da bør man ta en kontakt med en profesjonell som kan hjelpe med å komme til bunns i problemet.

Hvordan øke sexlysten?

Onani gir deg mer lyst på sex, og kanskje særlig resultatet av onaneringen: Orgasmen. Det deilige klimakset frigjør endorfiner, kroppens lykkehormon og smertedemper, de virker avslappende på muskulaturen og reduserer stress. Når du først får én orgasme, er det stor sannsynlighet for at kroppen vil ha mer av den herlige tå-krøllende følelsen.

Med andre ord: Du kan faktisk onanere deg selv til mer sexlyst!

Det er rett og slett så enkelt – og så vanskelig. For vi vet jo at gammel vane er vondt å vende. Men i dette tilfellet er det absolutt verdt det å gi det et forsøk. Og fortvil ikke om du synes det er vanskelig å komme igang. Det finnes mange flotte hjelpemidler som kan gi deg en hjelpende hånd... 

Under gir vi deg tips til sexleketøy som vil gjøre onaneringen til en lek og som kan hjelpe deg til å oppnå raskere og mer intense orgasmer. Disse sexleketøyene kan dermed hjelpe deg på veien til økt sexlyst.

6 leketøy for bedre sexlyst

Womanizer: Kvinnens quick-fix! Ved hjelp av sin orgasmefremkallende trykkbølge-teknologi, stimulerer Womanizer klitoris uten å være i direkte kontakt. Med Womanizer opplever mange kvinner å få orgasme sterkere og raskere enn noen gang tidligere. En soleklar favoritt i en hektisk hverdag!

118286_womanizer_liberty_red_wine.jpg

Klitorisvibrator: 9 av 10 kvinner trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme. En klitorisvibrator er derfor blitt en viktig hjelpende hånd for mange kvinner. Mimi klitorisvibrator og bulleten RO-90 er to små, men treffsikre orgasmevinnere i denne kategorien.

118331_mimi_hard_rosa2.jpg

Analplugg: Analstimuli ved en analplugg vil kunne bidra til å forsterke orgasmen din – enten du er mann eller kvinne. For henne vil en analplugg stimulere g-punktet i skjeden indirekte (da veggen mellom anal og skjede er så tynn). For ham vil stimulering av prostata (i anus) kunne gi sterkere og kraftigere orgasmer.

115848_Delicious_Fullness_Vibratin_Buttplug_2.jpg

Prostatavibrator: For menn som har oppdaget nytelsen ved stimulering av prostata, vil en prostatavibrator være et fantastisk supplement til onaneringen. En prostatavibrator er en analplugg med en bøy som er formet slik at den treffer Prostata. Ha den i mens du onanerer for en helt ny orgasmisk opplevelse!

118623_vector_beskjært2.jpg

Onanihylse: En masturbator i form av et onaniegg eller en onanihylse er et enkelt, men effektivt sexleketøy for menn. Er det ikke slik at det enkle ofte er det beste? En onanihylse gjør runkingen enda deiligere og får jobben gjort, uten så mye pikk pakk. Et tengaegg er et godt alternativ. Egget finnes i seks ulike varianter, hvorav alle har ulik stimulerende tekstur på innsiden.

114330_2_Tenga_egg_silky.jpg

Fleshlight: Med en Fleshlight vil onani trolig neppe bli det samme igjen. Fleshlight er laget i en realistisk materiale som gir deg følelsen av å penetrere en våt og ekte vagina eller analåpning, alt etter hva du liker. Her finnes det både kvinnelige og mannlige pornostjerner som har latt seg avstøpe for din tilfredsstillelse. La fantasien løpe løpsk, mens du støter og fyller «henne» eller «han» med nytelse.

Mer_Lyst_Fristende_Fleshlight_Beskjært.jpg

NB: Ikke glem orgasmekrem og glidemiddel. Disse to tilbehørene er undervurdert blant mange, men bør være selvsagt inventar i nattbordsskuffen hos både menn og kvinner. En orgasmekrem gjør deg mer følsom for berøring og lar orgasmene komme raskere og mer intenst, mens glidemiddelet vil gjøre en hver bruk av et sexleketøy enda deiligere!

Andre gode råd

Variasjon: Det kan fort bli kjedelig om man onanerer på akkurat samme måte, til akkurat samme tid og på akkurat samme sted – med samme sexleketøy. Om vi kjører oss fast i samme rutine, vil vi miste spenningen og kanskje også tenning. Litt variasjon er sunt på flere områder i livet – også under trusekanten. Forsøk for eksempel å utforske flere typer stimuli på én og samme tid, for å gjøre onaneringen mer spennende. Kvinner kan nyte dobbel stimulering med bruk av en rabbitvibrator, som både treffer klitoris og g-punktet i skjeden, mens menn kan bruke en penisring med tilhørende analplugg, som vil gi ham en ekstra pirrende opplevelse...

Trening: Regelmessig trening er ikke bare sunt for den generelle helsen, men også for den seksuelle helsen. Trening får blodet til å bruse, også i underlivet, og utskiller dessuten endorfiner og testosteron i kroppen som kan gi økt sexlyst. Les mer om hvoran å trene opp sexlysten og hvorfor særlig bekkenbunnsmuskulaturen bør inkluderes i treningsprogrammet ditt – det gir oss blant annet større kontroll over orgasmen, økt følsomhet der nede og dermed deiligere sex.

rompe_etter_trening_1.jpg

Kosthold: Noen typer mat forgifter kroppen og ødelegger sexlysten. Koffein, fastfood, godteri, for mye rødt kjøtt og alkohol er noen eksempler på ting du bør unngå om du vil at sexlysten skal være på topp. Kanskje du bør prøve The Orgasmic Diet?

Les mer om hvordan du kan få økt sexlyst her.

Kilde: Kondomeriet.no