Hvordan få økt sexlyst

Er du drittlei av sex med kjæresten? Slapp av! Det er helt normalt å oppleve perioder med nedsatt sexlyst, det er først når det blir vedvarende at det kan bli problematisk. Heldigvis finnes det gode råd…

Det er mange faktorer som kan føre til lav sexlyst hos menn og kvinner. Visste du at noe så vanlig som allergimedisiner kan påvirke sexlysten? Flere vanlige medisiner har nedsatt sexlyst eller potensproblemer som bivirkning, og ulike sykdommer kan også være en bakenforliggende årsak. Ta kontakt med legen hvis du mistenker at dette gjelder deg.

For de fleste av oss fins det enkle knep som kan vekke lysten til å ha fantastisk sex igjen! 

Onaner deg til mer sex

Kroppen skjelver av glede og tærne krøller seg av velbehag. Det er ingenting som er så himmelsk deilig som en orgasme, men iblant føles det bare ut som et ork å ha sex. De gode nyhetene er at onani gir deg mer lyst på sex med din partner. Har du først fått en orgasme, er sjansen stor for at kroppen ønsker mer av den berusende følelsen.

Orgasmer virker avslappende på muskulaturen og reduserer stress, dessuten frigjør de endorfiner, som er kroppens lykkehormon og smertedemper. Hvis du syns det er tungt å onanere, eller kjenner deg umotivert, finnes det mange hjelpemidler som kan gi deg litt “drahjelp”.

For menn kan det være deilig å benytte seg av en Fleshlight, for å gi en realistisk og naturtro opplevelse, uten så mye om og men.

Fleshlight kommer i mange ulike varianter, du finner de her.

For kvinner kan en klitorisvibrator gjøre underverker! Hele 9 av 10 kvinner trenger nemlig stimulering av klitoris for å nå et etterlengtet klimaks. Ta fram den lille vibratoren neste gang dere har sex, og bruk den på klitoris under samleie. For mange kan dette virkelig gjøre susen!

Stress mindre

Hverdagens kjas og mas kan lett føre til at vi ikke orker å ha sex. Når vi endelig får satt oss ned for dagen, frister det kanskje mer med en avslappende TV-serie i hver sin ende av sofaen. Se om det er noe som kan gjøres for å minske stresset i hverdagen. Det er ingen skam å skaffe seg barnepass en gang i blant for å prioritere forholdet, eller ty til vaskehjelp, om det kan frigjøre mer tid til å stresse ned og prioritere intimitet.

Sett av tid til å gi hverandre en erotisk massasje med avslappende massasjeoljer, eller kjærtegn hverandre med en kilefjær for å gi nervesystemet tid til å roe seg ned før sex. En kilefjær kan dessuten være med på å skape en sensuell og pirrende stemning. Hvis sofaen likevel frister mest, kan dere bytte ut Netflix-serien med en erotisk film. Dette vil garantert sette dere i stemning til å ta på hverandre...

Prøv noe nytt

Når vi er nyforelsket er det ingenting som står i veien for den deilige sexen, og vi føler oss sett og begjært. Etter en stund er det normalt at den euforiske følelsen letter, og vi havner i en rutinepreget hverdag, hvor sexen ikke oppleves like spennende.

Et godt tips er å variere hvor dere har sex, og hva dere gjør under selve akten. Hold på spenningen ved å prøve noe nytt sammen. Ifølge undersøkelser gjort av Kondomeriet, er sexhuske det flest nordmenn har lyst å prøve! Spennende sex kan lokke fram den nyforelskede følelsen igjen, og ved å oppdage nye stillinger, kan du samtidig oppdage partneren din på nytt. 

Bruk glidemiddel

Smerter under samleie er dessverre en vanlig grunn til at kvinner får redusert sexlyst. Ofte kan det skyldes at vi rett og slett ikke er våte eller tente nok. P-piller, overgangsalder eller naturlige svingninger i hormonsyklusen kan være en årsak til at vi ikke blir våte nok, uansett om vi faktisk opplever å være svært kåt! Et silikon- eller vannbasert glidemiddel kan få fart på sexlivet igjen, og gjøre seansen mer lystbetont. Forsøk også å ha litt mer pirrende forspill. Jo bedre sex vi har, jo mer frister det til gjentagelse!

Snakk sammen

Sist men ikke minst, god kommunikasjon er ofte nøkkelen til å løse opp i dårlige mønster som utvikler seg over tid i et forhold. Hva trenger du? Hva ønsker du mer av? Er det noe nytt du ønsker å prøve? Snakk med partneren din og ha fokus på kjærlig kommunikasjon. Krangling og problemer tar ofte knekken på sexlysten, og det kan være mye å hente på å snakke om problemer.

Hvis dere rett og slett mangler inspirasjon til hva dere kan finne på, kan et hjertespill eller en erotisk kortstokk gi dere inspirasjon til småfrekke og romantiske aktiviteter dere kan finne på sammen.