Norske sexvaner: Så ofte er det vanlig å ha sex

Lurer du på hvor ofte folk har sex? Her får du svaret på hvor kåte nordmenn egentlig er og hvor ofte de hopper til køys!

Det er ikke helt uten grunn at realityprogrammer der mennesker hopper til sengs med hverandre sendes år etter år, eller sex-serier som Fifty Shades of Grey og 365 days er blitt så populært.

Artikkel-norskesexvaner-tekst.png

I samarbeid med Brand Cognition og Norstat har Kondomeriet utført en stor undersøkelse for å kartlegge nordmenns sexvaner. Og med det har vi selvfølgelig forsøkt å grave i hvor ofte vi har samleie. For er det egentlig sånn at det norske folk har sex like ofte som deltakerne på Ex on the Beach eller som Anastasia og Mr. Grey?

Artikkel-norske-sexvaner6.jpg

Hvor ofte er det vanlig å ha sex?

Er det en ting de fleste lurer på så er det hvor ofte folk egentlig ligger med hverandre. Er det kanskje færre ganger enn man tror? Her har du svaret. Fire prosent av det norske folk oppgir å ha samleie én eller flere ganger om dagen, mens åtte prosent har sex 4-6 ganger i uken. Men det vanligste, som 21 prosent oppgir, er faktisk å ha samleie med partner mellom 2 og 3 ganger i uken. 15 prosent av oss har sex én gang i uken, mens 12 prosent hopper i høyet hver 14. dag. Hvilken prosentandel tilhører du? 

På den andre siden av skalaen oppgir 24 prosent at de har samleie én gang i måneden eller sjeldere, mens 4 prosent aldri, eller så godt som aldri, har sex.

Artikkel-norske-sexvaner3.jpg

Les også: Norske onanivaner: så ofte onanerer vi

Hvor fornøyde er nordmenn med eget sexliv?

81 prosent av nordmenn er enige i at det er viktig å ha et godt sexliv. Men hvor fornøyde er nordmenn egentlig med eget sexliv?

Ifølge innsiktsundersøkelsen er kun 54 prosent av nordmenn tilfreds med eget sexliv. Kvinner er noe mer tilfreds enn menn, og alder virker å ha noe å si på tilfredsheten.

Det er nemlig den eldre garden som troner høyest på tilfredshet. Aldersgruppen 45-55 år er mest fornøyd med eget sexliv. Her svarer 60 prosent av kvinner og menn i denne aldersgruppen dette, mot 50 prosent av de mellom 30 og 44 år og 52 prosent av 19-29-åringer.

Artikkel-norske-sexvaner4.jpg

Men hva med den andelen som ikke er fornøyd?

Mangelen på sex, eller rettere sagt å ha sex for sjeldent, er den viktigste grunnen til misnøye med eget sexliv for både kvinner og menn. Dette gjelder i størst grad for menn der 76 prosent oppgir dette, mot 58 prosent av kvinnene.

For kvinnene er det lystproblematikk som gjør at de ikke er helt tilfreds med eget sexliv. Hele 41 prosent av kvinner føler at de mangler lyst, mot 15 prosent menn. Kvinner opplever dessuten i større grad enn menn at de ikke får orgasme... 

Les også: Hva er orgasmegapet? Og hvordan kan vi lukke den?

Det faktum at nesten halvparten av oss ikke er fornøyd med eget sexliv har absolutt forbedringspotensiale! Sex, enten det gjøres med deg selv eller en partner, er ikke bare deilig. Det orgasmiske klimakset har faktisk mange helseviktige fordeler for kroppen. Så om du er blant dem som ikke er helt tilfreds, er det kanskje på tide å ta saken (eller staken) i egne hender?

Artikkel-norske-sexvaner5.jpg

Du kan finne mange gode tips til hvordan å gjøre sexlivet med en partner bedre eller hvordan å gjøre alenestunden enda deiligere på våre inspirasjons-sider. 

Kilder: Kondomeriets innsiktsundersøkelse 2019