Norske onanivaner: så ofte onanerer vi

Lurer du på om du onanerer mer eller mindre enn normalt? Her får du svar på hvor flinke nordmenn er til å ta nytelsen i egne hender!

7. mai markeres den internasjonale onanidagen. Det er en dag der kvinner og menn, med enda bedre grunn enn vanlig, kan sette av tid til å nyte og hylle det herlige klimakset.

Men hvor mye «egentid» unner vi nordmenn oss, egentlig? Hvor ofte er det vanlig å onanere, og hvor i landet bor de kåteste blant oss?

I 2019 gjennomførte Kondomeriet en landsdekkende sex-og samlivsundersøkelse, i samarbeid med Norstat og Brand Cognition, for å besvare nettopp disse spørsmålene. Undersøkelsen tok for seg nordmenns sexliv, deriblant norske onanivaner – og svarene avslører hvordan og hvor ofte vi nordmenn beveger oss under trusekanten...

Menn er flinkere til å prioritere «egentid»

Mannfolket har fremdeles ikke gitt fra seg stafettpinnen når det kommer til onani. De er jevnt over flinkere enn kvinner til å sette av tid til å onanere. 79 % av menn som ble spurt i undersøkelsen bekrefter at de onanerer ukentlig eller oftere, mot 45 % av kvinnene. 

menn_onanerer_mer_enn_kvinner.PNG

19 % av menn sier de gjør det én eller flere ganger om dagen. Av kvinnene er det kun 2 prosent som gjør det samme. Faktisk svarer hele 25 % av norske kvinner at de onanerer sjeldnere enn én gang i måneden eller så godt som aldri. Så, det er sannelig på tide at norske kvinner tar nytelsen i egne hender! 

Les også: 9 gode grunner til å onanere mer.

I Trondheim og Stavanger onaneres det mest

De kåteste nordmennene ser ut til å ha bosatt seg i Trondheim og Stavanger. I hver av byene svarer 11 prosent at de onanerer én gang hver dag. På andreplass finner vi Bergen, der 10 % svarer det samme, mens tromsøværingene tar tredjeplassen med 8 prosent.

I hovedstaden er det kun 3 prosent som oppgir at de onanerer én gang om dagne, men til gjengjeld har Oslo høyeste andel som onanerer flere ganger om dagen!

Slik onanerer vi i forhold

Lurer du på om partneren onanerer alene når du ikke er tilstede? Svaret er, etter all sannsynlighet, et rungende ja! Faktisk svarer så mange som 9 av 10 at de onanerer i et forhold. Og heldigvis synes de aller fleste at det er innafor med litt "selvhjelp". 89 % av norske menn og 88 %  av norske kvinner mener det er på sin plass.

9_av_10_onanerer_parforhold_statistikk.PNG

Det virker også å være akseptert å bruke sexleketøy i forholdet. 66 prosent av norske kvinner synes det er greit at egen partner bruker sexleketøy. Mannfolket, derimot, er enda mer positive til dette. Hele 87 prosent mener dette er greit.

Onani med sexleketøy

Mye kan tyde på at nordmenn generelt bruker sexleketøy og andre hjelpemidler når de skal onanere. Faktisk synes så mange som 8 av 10 nordmenn at det er greit å bruke sexleketøy for å få et bedre sexliv – og 7 av 10 har brukt et sexleketøy alene eller sammen med en partner.

Vibrator/dildo, erotiske filmer og glidemiddel er de sexleketøyene flest bruker. Faktisk bruker 9 av 10 kvinner en vibrator/dildo for lettere å få orgasme: ikke overraskende når vi vet at like mange trenger klitorisstimuli for å oppnå det herlige klimakset.

Er du på jakt etter et nytt sexleketøy som kan sprite opp onaneringen? Sjekk ut disse artiklene: 

Kilde: Kondomeriets innsiktsundersøkelse (2019)