Hva er orgasmegapet - og hvordan kan vi lukke det?

Er du, eller partneren din, blant kvinnene som ikke klarer å komme under sex? Da er du ikke alene!

Orgasmegapet er et begrep som brukes for å belyse det faktum at menn betydelig oftere enn kvinner oppnår klimaks under heteroseksuell sex. Nå er det på tide med noe likestilling under trusekanten og på soverommet, mener Kondomeriets sexolog. 

Ifølge en nyere undersøkelse som vi har gjort, er det kun 13 prosent av kvinner som alltid oppnår klimaks når de har sex med en partner, mens for menn ligger tallet på hele 47 prosent.

Artikkel-Ingrid-sitat.png

Hvorfor er det slik? 

Hva som er grunnen til dette fenomenet og hvorfor gapet er så stort er vanskelig å si helt sikkert, men det er helt klart enkelt ting man kan trekke frem. Mangel på seksuell kunnskap er en av disse. Folk vet rett og slett ikke nok om kvinners anatomi og hva man bør gjøre for å oppnå orgasme. En annen faktor er hvordan kvinners nytelse gjennom årene har blitt bortprioritert. I årrekker har kvinner blitt lært opp å sette mannens nytelse foran deres egen, i både porno og filmer. 

Men det finnes mye man kan gjøre for å endre dette, og gjøre den andre parten like lykkelig på soverommet. Take notes guys - nedenfor finner du mange gode tips til hvordan du kan bidra. 

blobid1.png

Ikke glem klitoris

Én av årsakene til at mange kvinner sliter med å oppnå orgasme under sex, kan være det at man glemmer en av kroppens viktigste nytelsesorgan – nemlig klitoris. Saken er nemlig den at det er veldig få kvinner som kommer kun av penetrering. De aller fleste kvinner trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme. Og hvis du nå prøver å tenke over stillingene du har hatt sex i i det siste – hvor mange av dem er det som faktisk stimulerer klitoris direkte? Et godt tips for å klare å få orgasme under sex, er derfor å tenke over valget av sexstilling og å gi klitoris oppmerksomheten hun fortjener.

Artikkel-orgasmegapet-bilde1.png

Få hodet med på laget

Hjernen vår er også superviktig for at man skal klare å få en orgasme. Det spiller nemlig ingen rolle hvilken stillinger man prøver eller hvordan stimuleringen skjer mellom beina, om man ikke også stimulerer det som sitter mellom ørene. Et annet godt tips for å oppnå klimaks under sex, er derfor å få hodet med på laget. Det å ikke stresse seg med spørsmål om hvorfor man ikke kommer og forsøke å legge andre stressmomenter, som skaper unødvendig hodebry, vekk. Stresshormoner er nemlig et effektivt hinder for å få orgasme uansett hva eller hvordan man forsøker. Jo mer du stresser over å få orgasme, desto vanskeligere blir det. Orgasmen kan nemlig ikke presses frem. Den må slippes til, så slipp deg løs og nyt alt det gode sexen med deg og partneren din har å by på.

Beveg underlivet

Et tredje tips er å la hun stå for bevegelsene og være den aktive parten. En orgasme er nemlig avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen og at nervene får de rette impulsene, og det skjer best ved at du beveger underlivet aktivt.

Artikkel-orgasmegapet-bilde2.png

Kommunikasjon er nøkkelen

Man må heller ikke glemme å snakke sammen. God kommunikasjon er nøkkelen til god sex. Fortell hva du trenger og liker, og la partneren gjøre det samme. Og for at du skal klare å fortelle partneren hva du liker, er du avhengig av å kjenne kroppen din godt og vite hva som fungerer for deg for at du skal oppnå orgasme. Om du ikke vet det, så øv deg!

Bruk hjelpemidler

Og til slutt kanskje det viktigste: bruk de hjelpemidlene dere har! Det er faktisk sånn at 68% av kvinner opplever at det er lettere å få orgasme ved bruk av sexleketøy. Kanskje det er på tide å introdusere et parleketøy på soverommet? Dere kommer nok ikke til å angre! 

Les også: Ekspertene anbefaler: disse sexleketøyene kan sikre orgasme under sex

Artikkel-orgasmegapet-bilde3.png

Orgasme = bonus

Når det er sagt så behøver sex overhodet ikke å handle om å få en orgasme. Man kan helt fint ha god sex og nyte det sammen med en partner uten at man har som mål å oppnå klimaks. Se heller på orgasme som en digg bonus - som begge to kan oppnå om man legger litt innsats i det. Vi kan alle være enige om at begge partner har lyst til å lukke dette gapet! 

orgasmegap-tips-boks.jpg

Kilder: 

Kondomeriets egen undersøkelse

https://www.menshealth.com/sex-women/a31708565/orgasm-gap/