Blir hun ikke våt nok? Det trenger ikke å bety at hun ikke er kåt nok

Hvor vått det er nedentil kan påvirkes av mange andre faktorer enn hvor kåt hun er...

Mange kvinner kvier seg nok for å dra opp en tube med glidemiddel før samleie. Kanskje mest fordi de er redd for hvilket signal det sender til partner. Flere kvinner og menn tror nok at hvor vått det er nedentil henger sammen med hvor kåt man er og at man har mislykkes i sitt forsøk på å gjøre partner tent dersom man blir nødt til å ty til glidemiddel. Men sannheten er at fuktigheten under trusekanten kan påvirkes av mange andre faktorer.

Dette påvirker hvor våt hun blir

Når kvinner blir seksuelt opphisset, produseres det ekstra fukt nedentil. Dette kalles lubrikasjon og virker som kroppens eget glidemiddel. Hvor vått det blir nedentil kan henge sammen med hvor kåt du er, men det også noen som får lite lubrikasjon selv om de er veldig kåte, uten at noen av delene kan kalles unormalt, ifølge sexolog Siv Gamnes:

– Hvor mye lubrikasjon som utsondrer, varierer fra kvinne til kvinne. Det kan også variere hos samme kvinne fra gang til gang eller i perioder av livet, skriver hun.

Dette er faktorer som kan påvirke hvor våt hun blir: 

  • Hormonbalanse (hormonell prevensjon)
  • Sykdommer
  • Infeksjoner
  • Medisiner

Dersom man mistenker at man har en ubalanse i skjeden eller en annen tilstand som skaper forstyrrelser i fuktigheten i skjeden, kan det være lurt å oppsøke fastlegen eller gynekologen, råder sexologen.

Flaut å innrømme for partner at du vil bruke glidemiddel?

Dersom du lenge har vært blant kvinnene som har kviet seg for å dra opp glidemiddeltuben med partneren din, kan det kanskje føles flaut å endelig skulle legge kortene på bordet etter så lang tid. Men som sexologen nå har påpekt, finnes det andre årsaker til at det produseres for lite naturlig glid.

108432_Luksus_sensitiv_glidemiddel.jpg

Forsøk å forklar partneren din at mengden fukt og hvor kåt man er ikke alltid gjenspeiler hverandre. Du kan også fortelle at et ønske om å bruke glidemiddel på ingen måte henger sammen med at partneren din ikke klarer å gjøre deg kåt nok.

Legg det frem slik at partneren forstår at glidemiddeltuben rett og slett er et tegn på at du tar ansvar for både egen og partners seksuelle nytelse, og at glidemiddelet ikke er et tegn på et problem som må fikses, men et tilskudd som skal gjøre god sex enda bedre!