Analsex: Her i landet har flest åpnet bakdøra

Ett sted i Norge har flest hatt analsex!

Stadig flere får øynene opp for bakdørsparadiset som kan friste med sterkere og deiligere orgasmer!

– Vi ser en markant økning i salget av anale sexleketøy. Blant annet har salget av prostatavibratorer i år økt med nesten 130 %, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, kan presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten forklare.

Og ifølge Kondomeriets innsiktsundersøkelse fra 2019 har over halvparten av nordmenn hatt analsex. Men ett sted i Norge finnes det flere analentusiaster enn andre.

Her har flest hatt analsex

Øverst på analtronen sitter bergenserne. Bergen kan nemlig skilte med den høyeste andelen som har hatt analsex. Her svarer hele 6 av 10 at de har hatt analsex. Innbyggerne i hovedstaden havner på med en sterk andreplass. 56 % av de som bor i Oslo oppgir å ha hatt analsex, mens Stavanger kaprer tredjeplassen med 52 %.

analsex_storbyer.JPG

I Tromsø og Trondheim svarer henholdsvis 49 og 44 prosent at de har utforsket bakdøra, mens Kristiansand havner nederst med 42 prosent.

Til gjengjeld er Trondheim og Kristiansand de stedene der flest ønsker å prøve analsex. Her har 3 av 10 lyst til å utforske den mystiske og «forbudte» analåpningen.

Så ofte har vi analsex

Selv om antallet av nordmenn som har hatt analsex øker, så kan tallene fra undersøkelsen tyde på at mange av dem er fornøyd etter å ha prøvd det en gang. Eller kanskje de ikke var fornøyd i det hele tatt og derfor ikke har hatt lyst til å prøve igjen...?

Så mange som 76 prosent av menn og kvinner oppgir å ha analsex sjeldnere enn 1 gang i halvåret, mens 63 prosent aldri, eller så godt som aldri har det. I motsatt ende oppgir fem prosent av menn å ha analsex 1 gang i uken eller oftere, mens 10 prosent av menn og kvinner har analsex 1 gang i måneden.

Les også: Analsex – dette gjør du feil

Disse er mest interessert i analsex

Blant de som ikke har hatt analsex, er det flere menn enn kvinner som kunne tenke seg å prøve analsex. 30 prosent av mannfolket oppgir dette, mot 8 prosent av kvinnene. Det virker også som at analsex har større tiltrekningskraft hos den yngre målgruppen. De under 30 år er nemlig mest interessert i å prøve analsex. I aldersgruppen 18-29 år svarer 38 prosent at de kunne tenke seg dette, mot 10 og 11 prosent i aldersgruppen 30-44 år og 45-55 år.

Når det er sagt, har de fleste som ikke har hatt analsex heller aldri blitt spurt om dette av sin partner.

Blant kvinnene som ikke har hatt analsex, opplyser 73 % at partneren aldri har spurt. For menn er tallet enda høyere. 9 av 10 menn svarer at partneren aldri har spurt. Så, om du er blant dem som er interessert i å ha analsex, er første tips å spørre partneren om det er noe han eller hun kunne tenke seg. Om svaret er nei, skal dette selvsagt respekteres. Men, om svaret er ja – har du mye å se frem til...

Les også: Analsex i kveld? Her er handlelista

Kilde: Kondomeriets innsiktsundersøkelse, utført av Brand Cognition og Norstad (2019)