Guide til analsex: Slik gjør du det riktig

Disse 8 analvettreglene bør du kunne før du går inn bakdøra...

Folk er forskjellige. Derfor er også naturligvis seksuelle preferanser individuelle. Smaken er som baken – også når det gjelder analsex. Og det er helt i orden om analsex ikke føles rett for deg.

Men det er ikke uten grunn at analtrenden har tatt av i Norge. Området rundt anus og i rektum er blant våre mest erogene soner. Dette gjelder uavhengig av kjønn og seksuell legning.

blobid45.png

Den mystiske og «forbudte» analåpningen pirrer åpenbart folks interesse. I 2019 var «anal» ett av de ti mest brukte søkeordene hos Pornhub. Og hele 2 av 10 nordmenn fantaserer om å ha analsex.

Det viser tall fra sex- og samlivsundersøkelsen utført av Brand Cognition og Norstad, i samarbeid med Kondomeriet i 2019. I samme undersøkelse kommer det frem at over halvparten av menn og kvinner i Norge har prøvd analsex.

Kanskje ikke rart når vi vet at mange opplever sterkere og mer intense orgasmer ved anal penetrering eller ved bruk av et analt sexleketøy.

rumpe-kvinne-svart-undertøy-.jpg

Menn har dessuten det mannlige motstykke til kvinners g-punkt i bakenden. Nemlig prostata, som også kalles for p-punktet. Når dette området stimuleres, får gutta ofte en heftigere orgasme! Det er derfor ikke overraskende at stadig flere mannfolk har fått øynene opp for bakdøra...

8 analvettregler du bør kunne

Dersom du er klar for å utforske analsex, enten ved penetrering med finger, et analt sexleketøy eller penis, er det visse ting du bør å vite om på forhånd. Vi har samlet åtte analvettregler for deg som ønsker å åpne bakdøra.

Planlagt sex kan høres kjedelig ut. Men når det gjelder analsex, er det absolutt å anbefale. Det vil kunne gi en bedre seksuell opplevelse og økt nytelse, og større sannsynlighet for gjentakelse. 

blobid46.png

For å lykkes med å ha god analsex, er lyst ekstremt viktig. Det nytter ikke å forsøke å penetrere noe i analåpningen dersom man ikke vil, ikke er tent eller kun gjør det for å etterkomme en partners ønsker. Da vil man nemlig ikke klare å slappe ordentlig av i ringmuskelen og heller ikke nyte det. Det resulterer i en smertefull penetrering, og opplevelsen kan bli ødelagt.

blobid47.png

En av grunnene til at mange ikke ønsker å utforske analsex, er fordi de er bekymret for å få, eller se, avføringsrester på penis. Men, det er viktig å påpeke at det ikke ligger avføring nederst i tarmen – med mindre du faktisk kjenner at du må på do. Likevel ønsker mange å vaske seg litt ekstra før sex for å få en mer avslappet og komfortabel opplevelse. En analdusj kan hjelpe deg med å fjerne eventuelle rester.

huskanaldusj.jpg

Slik bruker du en analdusj: Beholderen fylles opp med lunkent vann. Den tynne delen føres forsiktig inn i analåpningen. Klem så på beholderen til den er tom for vann. Gjenta prosedyren til vannet, som kommer ut, er helt klart.

Obs: For mye vask og skylling av endetarmen er ikke bra. Overdreven bruk kan føre til at slimhinnen i endetarmsveggene skyldes bort, og faren for infeksjoner og irritasjoner blir større. Dessuten kan langvarig og hyppig vask og skylling av endetarmen svekke analens naturlige reflekser når det kommer til avføring.

blobid48.png

Det er fort gjort å glemme andre erogene soner på kroppen i alle forberedelsene rundt analsex. Start gjerne med vanlig sex og kos for å komme i stemning.

blobid49.png

Mange gjør den feilen at de starter rett på penetrering med penis, men ringmuskelen i anusåpningen bruker tid på å tøyes. Start med å massere med en finger slik at muskulaturen slapper av, eller bruk en liten analplugg. Øk størrelsen gradvis etter hvert som du blir mer komfortabel og trygg.

analsex-oppvarming-buttplugg.jpg

NB: I endetarmen kan det oppstå vakuum som trekker produktet inn. Derfor har anale sexleketøy en bred base, en såkalt “stopper” i bunnen.

blobid50.png

Bakterier fra endetarmen kan gi infeksjoner i skjeden eller munnen. Bruk derfor kondom under anal penetrering – også for å hindre å bli smittet av kjønnssykdommer!

Veksler du og en partner mellom anal-, vaginal- og oralsex, er det viktig å alltid bytte til nytt kondom eller å vaske penis eller sexleketøyet grundig.

Kondomer-lilla-bakgrunn-NY.jpg

Tips: Bruk et farget eller sort kondom ved analsex dersom du er engstelig for eventuelle rester. Fargen på kondomet gjør at restene ikke sees like godt som ved et hvitt og gjennomsiktig kondom.

blobid51.png

Det er viktig å bruke mye (og riktig type) glidemiddel under analsex. Det finnes glidemiddel som er spesielt egnet for analsex. Det har en tykkere og glattere konsistens, slik at det varer lengre.

anal-glidemiddel-med-fersken.jpg

Ikke vær redd for å smøre tykt på og å fylle på underveis. Vi har nemlig ingen naturlig fuktighet der bak – og for at analsexen skal gå som smurt, er du eller dere også nødt til å være det!

blobid52.png

Analsex skal aldri(!) være smertefullt. Hvis det gjør vondt, eller du mister tenningen, skal du stoppe. Da kan du heller gjøre noe annet spennende, eller kanskje prøve igjen en annen gang.

blobid53.png

Dersom du bruker et analt sexleketøy, er det ekstremt viktig å rengjøre etter bruk. Vask grundig med intimsåpe og vann. Påfør deretter et lag med vibratorrens etter sexleketøyet har tørket. På den måten fjerner du bakterier og smuss på leketøyet, slik at det blir klart for en ny runde senere.

rens-analsex-fersken.jpg

Kilder: Kondomeriet.no og sexolog Iselin Guttormsen