Analsex og hygiene: Slik unngår du maiskorn på staken

Analsex kan være veldig pirrende og deilig. Men medaljen kan ha en bakside. Vi forklarer hvordan du minimerer risikoen for restefest.

Du har kanskje hørt historier om menn som har funnet ufordøyd mais under forhuden etter analsex – og frykter at det samme skal skje med deg eller en partner.

Og ingen klandrer deg for det. Det er jo tross alt lite som er mindre tiltrekkende enn å finne avføringsrester på penis etter analsex. Heldigvis finnes det noen enkle grep du kan ta, for å minimere risikoen for nettopp dette og for å opprettholde en god hygiene.

Disse forholdsreglene fjerner selvsagt muligheten for øyeblikkets hete. Men når det gjelder analsex, er planlegging absolutt å foretrekke over spontanitet, slik at du (i størst mulig grad) unngår å drite deg ut...

Tenk over hva du spiser

Det kan være lurt å ofre kostholdet en liten tanke dagen i forveien og samme dag du skal ha analsex, dersom du er bekymret for avføringsrester. Styr unna mat som du vet gir deg enten løs mage eller gass i magen. Eksempelvis løk, bønner og rosenkål. Og sist, men ikke minst, mais...

Vask baken før du innfører staken!

Først er det viktig å understreke at det ikke ligger avføring nederst i endetarmen, hvis du ikke faktisk kjenner at du må på do... Likevel kan det være godt å vaske seg litt ekstra før analsex, for å gjøre seansen så avslappet og komfortabel som mulig.

Det kan også bidra til å fjerne alle «tenk hvis»- og «hva om»-tanker som fører til stress. Det gjør nemlig at kroppen spenner seg. Noe som er uheldig når det kommer til analsex.

Å være avslappet i ringmuskulaturen, kombinert med mye analglid, er alfa og omega når det kommer til å nyte analsex. Det sikrer at penis eller sexleketøyet kan gli inn uten motstand og at selve penetreringen ikke gjør vondt. For dét skal det aldri (!) gjøre.

Bruk en analdusj

En analdusj er på mange måter stumpens høytrykkspyler! Den vil bidra til å fjerne eventuelle rester fra alle kriker og kroker før analsex.

115887_anal_douche_small_1.jpg

Slik går du frem:

  1. Fyll beholderen med lunkent vann.
  2. Før den tynne delen forsiktig inn i analåpningen.
  3. Klem beholderen tom for vann og press ut vannet.
  4. Gjenta prosessen til vannet som kommer ut er helt klart!

Obs: Det er ikke bra med for mye skylling og vask av endetarmen. Overdreven bruk av en analdusj kan skylde bort slimhinnen i endetarmsveggene, og øke risikoen for irritasjon og infeksjon. Langvarig og hyppig vask og skylling kan også svekke analens naturlige reflekser når det kommer til avføring.

Farget kondom

Å bruke et farget eller svart kondom under analsex, er et fiffig triks! Fargen på kondomet gjør at smuss og eventuelle rester ikke synes like godt som på et blankt og gjennomsiktig kondom.

Shit happens

Selv om du følger alle disse forholdreglene, kan det fremdeles hende at du er uheldig og opplever å finne litt smuss på staken etter analsex. For la oss være realistiske: Shit happens...

Men følger du disse rådene, har du i hvert fall alt på det rene.

Og apropos å holde ting rent: Dersom du bruker et analt sexleketøy, er det ekstra viktig å rengjøre etter bruk! Her kan du lese om hvordan du rengjør sexleketøyet ditt.

Kilder: Kondomeriet.no og sexolog Iselin Guttormsen