Dette skjer om du ikke rengjør sexleketøyene dine

Hender det at du ikke orker å rengjøre sexleketøyet ditt etter bruk? Det kan være en tabbe. Les hvorfor!

I Kondomeriet bruker vi alltid engangshansker når vi mottar returer i form av reklamasjoner eller angreretter. Dette gjelder i butikk og i nettbutikken. Det gjør vi for vår egen og kundens sikkerhet. Det kan dog av og til virke som om det å rengjøre sexleketøyet sitt er en enkel ting å glemme for mange, også når man skal levere det inn til et annet menneske.

Vi, som jobber her, er vant med det og følger våre prosedyrer for best mulig hygiene, men vi lurer på om denne praksisen med å "glemme" rengjøring gjelder mellom hver bruk også. For det er her det blir mer kritisk. Enten dette bunner i uvitenhet, eller latskap, så er det kanskje på tide å bli minnet på hvorfor man egentlig trenger å rengjøre sitt sexleketøy.

Er det noen som glemmer å rengjøre?

I følge en undersøkelse gjort av den amerikanske sexleketøykjeden Adam and Eve svarte 70% av kvinner at de rengjorde sexleketøyet sitt, mot kun 57 % av menn som svarte det samme. 36% av mennene svarte at de aldri har rengjort sitt sexleketøy. Disse svarene er nok ikke så ulike fra hva vi her i Norge ville svart. 

Når vet man om sexleketøyet trenger en vask?

Sexleketøy kommer i mange ulike former og i ulike materialer. Mange kan nok kjenne seg igjen i at de kan finne både kjønnshår, støvkaniner og diverse inntørkede væsker på sexleketøyet sitt. Da er det på tide med en vask! Faktisk, så trenger sexleketøyet ditt en vask etter hver eneste gang. Fordi det blir skittent før den ser nedstøvet ut, av bakterier.

Når en mann ejakulerer inn i en masturbator eller Fleshlight, så sendes det millioner av sædceller, kroppstemperert, rett inn i sexleketøyet. Dette folkens, er det det blir liv av. Og ikke nødvendigvis menneskelige barn, men millioner av bakterier som blir tilbudt perfekt grobunn. For kvinner vil det samme gjelde, bare uten sædcellene. En vibrator, som dyppes regelmessig inn i en våt skjede, vil bli fuktig og varm. Også her vil bakterier trives, samt alt av støv og partikler samles. Alt skal rengjøres, hver gang!

Hva skjer om man bruker et skittent sexleketøy?

Om man bruker et sexleketøy som ikke er rengjort, og som har ligget og marinert i kroppsvæsker siden sist bruk, vil man kunne pådra seg underlivssopp, bakteriell vaginose eller i verste fall kjønnsykdommer. Sistnevnte gjelder om sexleketøyet har blitt delt med en partner.

Kvinner er ofte mer senstive enn menn. Noen kvinner kan få sopp og kløe i underlivet bare ved å ha sex med en ny partner, fordi bakteriefloraen er forskjellig. Hva tror du et skittent sexleketøy gjør da? Menn som putter penisen sin inn i en uvasket masturbator, onanihylse eller lommavagina, kan få bakterier fanget under forhuden. Disse kan igjen reise ned gjennom urinrøret.

Slik rengjør du sexleketøyet ditt:

De fleste sexleketøy, uansett materiale, skal vaskes med lunkent vann med mild intimsåpe. De tørkes så med et lofritt håndkle. Deretter skal man gå over med en vibratorrens, som fungerer som en "antibac". Denne smøres på sexleketøyet og tørker inn av seg selv. For vaginaer, onanihylser, masturbatorer og naturtro dildoer, kan det være lurt å pudre til slutt. På denne måten opprettholdes kvaliteten i materialet. 

OBS: Sexleketøy for analt bruk trenger grundigere rengjøring. Dette gjelder sexleketøy som buttplugger, prostatavibratorer og analkuler. Følg instruksene som nevnt over, men bruk mer tid. Tarmbakterier fra anus kan skape infeksjon om sexleketøyet brukes der først, for så å bli brukt i for eksempel vagina etterpå. 

- Ikke bruk et sexleketøy du ikke følte var
renslig nok for å putte i munnen.
- Gi sexleketøyet behandligen den fortjener,
som med andre kostbare eiendeler. 

Kilde: menshealth.com