Analsex og sexleketøy: Slik velger du riktig

I jungelen av anale sexleketøy finnes det masse å velge mellom. Vi forklarer deg hva som skiller de ulike kategoriene fra hverandre!

Er du blant den økende andelen nordmenn som ønsker å utforske analsex og besøke det mystiske bakdørsparadiset? Men er du kanskje usikker på hvor du skal starte og hvilke ulike alternativer du har å velge mellom?

Da bør du lese videre.

Mange valgmuligheter

I dag finnes det masse å velge mellom for deg som vil utforske analsex med et sexleketøy.

Prostatavibratorer, analplugger, analkuler og rimmevibratorer er blant sexleketøyene som er laget med ett formål i bunn: Å la deg oppleve gleden av analstimulering. Det kan nemlig være godt for alle – uavhengig av kjønn og seksuell legning!

Alle disse anale sexleketøyene har én ting til felles. De har en form for stopper i bunnen. Den kan eksempelvis være utformet som en bred base, et solid håndtak eller en ring (hvor du kan putte fingeren inn), for at leketøyet skal holde seg på plass.

Dette er ekstremt viktig når det kommer til anale sexleketøy, fordi det kan oppstå vakuum i rumpa. Bruker du et sexleketøy uten en stopper, risikerer du at produktet forsvinner opp i endetarmen. Og tro meg: Det er en flause du vil unngå.

Internett florerer av eksempler på menn og kvinner som har måttet oppsøke lege med blant annet shampoflasker, frukt, lyspærer, barbiedukker, biljardkuler og flasker som har satt seg fast... 

Nybegynner? Se etter disse ordene

Jo smalere skaftet på det anale sexleketøyet er, desto bedre tak får ringmuskelen til å gripe rundt den. Da vil ikke sexleketøyet skli så lett ut. Er det ditt aller første produkt, kan det derfor være lurt å begynne med et smalt og lite produkt før du går over til noe større.

Tips: Se etter ordene «small», «liten» eller «petite».

Gradvis opptrapping er nemlig en del av oppskriften til å nyte analsex. Det samme er oppvarming, glidemiddel og hygiene. Les mer om analvettreglene du bør kunne før du åpner bakdøra i vår guide til analsex.

Hva er en analplugg?

En analplugg (buttplugg på engelsk) kan virke som en orgasmeforsterker – enten om du bruker den under deilig alenetid eller samleie. Når man har den i, og orgasmen melder seg, vil ringmusklene gripe rundt analpluggen og forsterke den gode følelsen.

Analplugger kan se ut som så mangt. De aller fleste av dem er utformet med en avrundet topp, for at innføringen gjennom lukkemuskelen skal gå enklere for seg.

analplugger.jpg

Men det finnes utallige former og varianter – laget av ulikt materiale. Det finnes blant annet:

  • analplugger i glass
  • analplugger i metall
  • analplugger i plast
  • analplugger i silikon

De kan eksempelvis være formet som en finger, en kjegle eller ha en pæreform. Noen har dessuten pirrende riller eller kuler i ulik størrelse på pluggen for ekstra pirrende stimulering.

Noen analplugger er i tillegg utstyrt med en motor. I tillegg til å gi en deilig stimulering, vil vibrasjonene kunne massere anusåpningen og dermed hjelpe lukkemuskulaturen til å slappe av.

Hva er en prostatavibrator?

Dette tilhører analplugg-kategorien, men på grunn av hvordan den er utformet, kalles den for en prostatavibrator. På en prostatavibrator vil skaftet kurve seg eller ha en bøyd tupp for å treffe mannens prostatapunkt, også kalt p-punktet.

118623_vector.jpg

Dette er et eksempel på en prostatavibrator som passer fint for både nybegynnere og viderekommende.

Prostata er en stor kilde til nytelse for ham. Det er en kjertel (cirka på størrelse med en valnøtt), som ligger like under blæren, og som stimuleres fra trykk i endetarmen. Området er veldig sensitivt, og når det stimuleres, opplever mange menn kraftigere og mer intense orgasmer.

NB: Selv om dette sexleketøyet kalles for prostatavibratorer, betyr ikke det at sexleketøyet kun er forbeholdt menn. For kvinner vil den bøyde tuppen kunne stimulere skjeden indirekte og presse mot g-punktet. Det kan være svært deilig!

Hva er analkuler?

Analkuler er et sexleketøy som har flere kuler på en tøyelig og fleksibel lenke. Analkulene føres inn i anus og trekkes ut, én eller én, rett før eller idet klimakset melder seg. Da vil du kunne oppleve at orgasmene kommer på perler på en snor!

analkuler_liggende.jpg

Dette er et eksempel på analkuler som passer fint for han og hun som er nybegynner.

Det finnes analkuler i ulike størrelser og som har fra tre kuler og oppover – og du vil garantert finne noe som passer ditt ønske og behov.

Hvor mange analkuler du vil innføre, bestemmer du selv. Det samme gjelder om du ønsker å trekke dem ut raskt eller sakte. Også her finnes det analkuler som vibrerer. De er skapt for å gi en ekstra pirrende stimulering.

Hva er en rimmevibrator?

En rimmevibrator gir deg følelsen av å få anusåpningen stimulert med tungen. De fleste av våre rimmevibratorer ligner på en vibrerende analplugg, men det er én ting som skiller dem fra hverandre. En rimmevibrator har som regel roterende perler i basen, som masserer analåpningen, slik at du får kjenne den spennende og deilige følelsen av å bli rimmet.

118849_Model_M_Curved_Rimming_Plug_Black1.jpg

Dette er et eksempel på en rimmevibrator som passer fint for dem som ønsker å ta analleken til nye høyder!

Det finnes også en rimmevibrator som er utformet med en vibrerende tunge av silikon. Her kan du la tungespissen pirre analåpningen eller la den gli litt inn for en ekstra intens opplevelse!

Husk glidemiddel!

Uansett hvilken du velger av de ovennevnte kategoriene du går for, er det ekstremt viktig å bruke glidemiddel ved anallek! I stumpen produseres det nemlig ingen naturlig fukt eller glid. Sørg derfor å bruke godt med analt glidemiddel. Det har en glattere og tykkere konsistens, slik at det skal vare lengre.

Uansett hvilken form for sexleketøy du ønsker å prøve, vil du finne masse inspirasjon i analsex-kategorien vår. Den finner du her!

Kilde: Kondomeriet.no