Derfor elsker vi analplugg

Analtrenden har tatt av i Norge viser nye tall fra Kondomeriet. Nå vil alle ha en buttplug.

Analplugg, eller buttplug på engelsk, er et sexleketøy som passer for alle, uansett kjønn eller legning. Er du litt nysgjerrig på analtrenden? Her får du vite hvorfor nordmenn elsker analplugg.

Mindre tabu for menn

Mange kvinner har prøvd analsex, men for mannfolka er det fortsatt mye stigma knyttet opp til det å nyte anal-lek som heterofil. Flere menn har likevel fått øynene opp for de kraftige orgasmene som kommer av analstimulering, og i 2017 solgte Kondomeriet historisk mange buttplugger! Nå ser tallene for første halvår i 2018 enda bedre ut enn året før, med en økning i salget på hele 32 prosent. Det er likevel én kategori som skiller seg markant ut. På bare et år har salget av prostatavibratorer (en vibrator spesielt designet for å treffe mannens prostatapunkt) doblet seg og økt hele 112 prosent.

Les også: Finn mannens g-punkt

Det er flere grunner til at analplugger og prostatavibratorer er en våre bestselgende sexleketøy. Mannen har som kjent et eget “sweet spot”, også kalt prostata eller p-punktet, som best nåes via analen. Når dette punktet stimuleres kan mannen oppleve en sterkere og lengre orgasme, og for kvinner er det bare en smal elastisk “vegg” som skiller skjeden og analen, og analstimulering kan dermed være svært deilig for henne også. Alt tyder på at norske menn og kvinner nå har fått øynene opp for gledene prostatastimulering kan gi.

Deilig for kvinner også

For kvinnen kan en analplugg stimulere skjeden indirekte, og hvis den brukes under vaginalt samleie kan den gjøre skjeden trangere og mer følsom. Området rundt anus og i rektum er også en av våre mest erogene soner, spekket med pirrende nervetråder. Mange opplever at orgasmene blir sterkere og mer intens ved bruk av analplugg, andre igjen bruker det som en spennende variasjon en gang iblant, for å piffe opp sexlivet.

Noen par bruker også analplugg for å varme opp til analsex, da det kan være lurt å utvide ringmusklene sakte før analsex, spesielt om man er nybegynner.

Analplugg gir fantastiske orgasmer

Man kan bruke en analplugg som en vanlig dildo, ved å heise seg ned og opp på den. Andre lar den bare være inne under samleie eller onani. Når orgasmen melder seg vil ringmusklene gripe rundt analpluggen på en fantastisk deilig måte. Når det kommer til analsex er det bare en ting som gjelder; glidemiddel, glidemiddel og atter glidemiddel. Vi har ingen naturlig fuktighet der bak, og det er helt essensielt å bruke et godt analt glidemiddel for å få en tilfredsstillende opplevelse.

Bred base er viktig

En analplugg kjennetegnes ofte av at den har en avsmalnet tupp for lettere innføring og en bred base for å holde pluggen på plass. En bred base er alfa og omega, da det kan oppstå vakuum i rektum, som trekker produktet inn. Derfor er det svært viktig å bruke leketøy spesielt beregnet for analt bruk! 

Stor kategori:

Det finnes mange alternativer for de som ønsker å utforske der bak. Det finnes eksempelvis små og søte anaplugger, som er perfekt for nybegynnere, eller vibrerende varianter for de litt mer erfarne. Her er en liste over våre bestselgere i kategorien analsex:

 Ta en titt i analsex-kategorien vår for å hente mer inspirasjon.