Ofte stilte spørsmål

Batterier og ladere

Svar:

Ladetiden varierer fra produkt til produkt. Dette er oppgitt i produktinformasjonen, ellers står det også ladetid i bruksanvisningen som følger med. Husk å aldri bruke en vibrator som står til lading, og ta ut kontakten når produktet er fulladet. 

Svar:

Først og fremst er det viktig at du finner fram til rett type batteri, og vi har alle batterityper til produktene vi selger i vårt sortiment. Vi anbefaler vanlige batterier, for eksempel Panasonic. Unngå oppladbare batterier og Duracell-batterier. Motorene på sexleketøy er laget for en spenning på 1,5. Oppladbare batterier har lavere spenning, og kan sammenliknes med turtallet på en bil - ved å bruke slike kjører man med full gass på førstegir. Duracell-batterier har høyere spenning, og disse kan bli for sterke og i verste fall kortslutte motoren i vibratoren. 

Bruk av sexleketøy

Svar:

Man må aldri bruke et leketøy analt, for så å føre det inn i skjeden. Man har en annen bakterieflora analt, og disse bakteriene er absolutt ikke velkomne i skjeden. Dette gjelder også under samleie. Om det likevel skulle være et stort ønske: Bruk kondom utenpå både leketøy og penis når det er snakk om bakveien.

Om man bruker et leketøy analt bør det alltid vaskes grundig, og desinfiseres med vibratorrens etter hver gang det har vært i bruk.

Glidemiddel

Svar:
Oljebaserte produkter som babyolje og massasjeolje anbefales ikke å bruke intimt. Dette påvirker den naturlige PH-balansen, og kan føre til irritasjon, kløe og infeksjon. Olje kan også ødelegge materialet i både kondomer og leketøy. Invester heller i et godt glidemiddel som er tilpasset intimt bruk.

Svar:
Hovedsakelig anbefaler vi vannbasert glidemiddel til leketøy fordi det er helt trygt å bruke sammen med alle typer leketøy, uansett materiale. Silikonbasert glidemiddel vil trekke inn i porøse materialer, og er vanskeligere å vaske vekk. Det kan brukes til leketøy som er laget i 100% rent silikonmateriale. Til andre leketøy av blandingsmaterialer anbefales vannbasert glid, da silikon kan skape en kjemisk reaksjon sammen med slike materialer.

Svar:
Som ordet antyder så er vannbasert glid altså basert på vann, noe som er et naturlig supplement for kroppens egenproduserte glid. Disse er helt ufarlig å spise, derfor kommer de ofte med forskjellige smaker, i tillegg til helt lukt og smakfrie alternativer. De vannbaserte glidemidlene kan også ha andre spennende egenskaper som kjølende, varmende og til og med tilsatt noen dråper L’Arginine som øker blodsirkulasjonen i penis og i skjeden. En noe negativ egenskap er at det kan tørke ut fordi vannet trekker inn i huden, enkelte kan bli litt klissete når vannet har trukket inn. Silikonglid inneholder tre ingredienser som til sammen gjør at glidemidlet er tyntflytende og ikke klisser, da det har de samme egenskapene som en olje (men må ikke forveksles med olje). Glidemiddelet kan brukes sammen med kondomer, til full kroppsmassasje og intimmassasje, og er helt nøytralt. Silikonglid blir ikke borte av seg selv ved kun vann. Når det skal vaskes bort fra penis og ytre kjønnslepper brukes bare en mild intimsåpe, så løses det opp umiddelbart.

Kondomguide

Svar:

Kondomeriet svarer:

For å finne riktig kondomstørrelse for deg, må du vite penisens omkrets. Den enkleste måten å måle dette på, er ved hjelp av et målebånd. Mål omkretsen ved roten av penis. Du kan også benytte en tråd rundt penis, så måler du tråden etterpå. Tenk på at kondomets omkrets skal være litt mindre enn penisens omkrets.

Dersom du vil vite hvor stor penisen din er, holder det ikke med bare én måling. Størrelsen på ereksjonen din varierer nemlig ut fra helsetilstand, humør, tid på dagen, temperatur i rommet, og tenning. Derfor burde du måle flere ereksjoner, og regne ut gjennomsnittet.

Lengden på ereksjonen måles ved at du står oppreist, og holder penis i 90 graders vinkel fra kroppen. Deretter måler du på oversiden, fra roten og helt ut i tuppen.Tykkelsen måles tre steder - en måling ved roten, en på midten, og en like under penishodet. Deretter finner man gjennomsnittet.

På det europeiske markedet måles kondomets størrelse i millimeter (mm), og målene angis vanligvis for bredde, lengde og tykkelse. Bruk vår kondomguide som veiledning når du skal velge kondom. 

Svar:

Nei, to kondomer vil ikke øke sikkerheten - snarere tvert imot. Bruk aldri to kondomer utenpå hverandre, da oppstår det friksjon som øker risikoen for at begge sprekker.

Svar:

1) Bryt folien forsiktig uten bruk av skarpe gjenstander. Rull kondomet litt opp slik at det tydelig vises hvilken vei det skal rulles på.

2) Klem luften ut av kondomet med tommelen og pekefingeren. Trekk forhuden tilbake og rull kondomet på en erigert penis, før penetrering.

3) Ved behov for ekstra fuktighet skal kun vannbasert eller silikonbasert glidemiddel brukes, aldri fettholdige produkter som f.eks. vaselin og olje.

Svar:

Ta deg god tid og eksperimenter med mange forskjellige typer:

Det tynneste kondomet trenger ikke å være det som sitter best.

Mange tror at så lenge kondomet er tynt, så er det det kondomet som merkes minst. I mange år var dette det største salgsargumentet for mange kondomprodusenter. De forsøkte å lage kondomene så tynne som mulig, men allikevel sterke nok til å være sikre. I det senere har man tatt en annen vending: Man lager tynne kondomer i dag også, men det store fokuset ligger heller på passformen og evt ekstra stimuli, ikke på tykkelsen av kondomet.

Noen ganger er det vidden, ikke lengden...

Når gutter snakker om penisstørrelse er det som oftes lengden det går i. Men med kondomer kan det være vidden som gjør den store forskjellen i om det er behagelig eller ikke. Menn som har litt grovere peniser enn gjennomsnittet klager ofte på at ringen nederst på kondomet er for stram og ubehagelig. Om du vet at du er litt tykkere, så finnes det kondomer som er videre enn et ”vanlig” kondom. Det finnes også kondomer som er videre kun i hodet på kondomet.

...andre ganger ER det faktisk lengden.

De fleste kondomer er rundt 18cm lange, mye lengre enn en gjennomsnittlig penis. Men noen menn trenger et enda lengre kondom for at den skal føles bra. De fleste store kondomer er gjerne litt bredere når de er lengre. Husk på at å om du bruker et kondom som er lenger enn du behøver kan det bli ubehagelig også. Om kondomen ikke blir rullet ut skikkelig kan det lugge kraftig i kjønnshårene, og det er vel få av dere som finner det veldig opphissende... Eksperimenter litt med forskjellige kondomprodusenter, ikke bare selve kondomtypen. Alle produsentene bruker forskjellige typer lateks og de vil også sitte litt annerledes på deg. RFSU har et stort utvalg, men om du ikke liker lateks materialet eller du føler at de ”sitter feil” så kan du ha et stort utbytte av å bytte til et annet merke. Kondomeriet, Condomi, Durex og Worlds Best har kondomer du lett kan få tak i i butikker i Norge. Husk også at du kan kjøpe kondomer over internett. Om du reagerer på kondomet du bruker idag er det mulig at du har lateksallergi eller at du reagerer på glidemiddelet i kondomet. (De fleste kondomene på markedet er innsatt i glidemiddel for å gi en bedre følelse) Prøv deg frem blant lateksfrie kondomer. RFSU og Durex har noen gode kandidater. Om det ikke er lateksen du reagerer på kan du teste ut noen uten glidemiddel. Og føles disse greie kan du bare ta på eget glidemiddel (Men ikke bruk olje! Det ødelegger materialet i kondomet og er heller ikke sunt for skjeden hennes).

Prøv de med ekstrautstyr også...!

Det finnes kondomer som har en større pose foran, noen har riller, nupper eller smak. Det finnes også kondomer med et mildt bedøvelsesmiddel, disse er laget for at du skal holde ut litt lenger om du er plaget av for tidlig sædavgang. Kondomene som er stylet mer enn gjennomsnittet trenger ikke å gjøre en særlig forskjell for hverken henne eller deg, men variasjonen kan gjøre det lille ekstra for passformen. Det er verdt å eksperimentere litt for å finne det kondomet som sitter og føles best!

Hvordan finne det beste kondomet for deg? Les informasjonen på pakken eller snakk med personalet på Kondomeriet.

Materialer

Svar:

Det er heldigvis mange alternativer for de med allergier og sensitiv hud:

 • Silikon - har en ikke-porøs overflate som hindrer bakterier i å trenge inn i materialet, og er supert for de med sensitive slimhinner eller allergier.
 • Metall - et ikke-porøst materiale som er allergivennlig.
 • Keramikk - helt glatt og fast materiale 
 • Glass - dildoer, vibratorer og buttpluger finnes også i glass, som er svært allergivennlig, lett å rengjøre og ikke minst spennende å bruke. 

Rengjøring av leketøy

Svar:

Slik rengjør du leketøyet ditt, enten om det er en penisring, dildo, vibrator, vagina, analplugg eller andre typer:

 1. Ta ut batteriene, eller sørg for at stikkontakten ikke står i om produktet er oppladbart eller er strømdrevet.
 2. Fjern glidemiddelrester, smuss og væske fra leketøyet med lunkent vann og en mild intimsåpe. Bruk aldri noe sterkere, da såperester kan medføre irritasjon neste gang du bruker leken. Har du kjøpt en vagina har den et hull med åpning i endene, la vannet renne gjennom. Ta en ut av sylinderen dersom den kommer i en sylinder. Pass på så det ikke kommer vann i motorrom og inngang til lader osv.
 3. Klapp produktet tørt med en myk klut eller håndkle som ikke avgir lo.
 4. Når det er gjort er du klar for å ha på et tynt lag antibakteriell gelé. Vi anbefaler Smak og Behag Vibratorrens fordi den fjerner over 99% av de skadeliggjørende bakteriene. I tillegg er den sikker å bruke sammen med alle materialtypene våre leketøy er laget a,. slik at produktet ikke tærer og gjør skade.
 5. Rensegeleen skal lufttørke etterpå, da det inneholder en spritbase som fordamper raskt av seg selv.
 6. Leketøy laget av naturtro materiale som Cyberskin, Loveclone, Realistic skin, Fanta Flesh og liknende kan virke litt klissete etter rengjøringen. Disse produktene bør man sette inn med talkumpudder eller maisennamel for at det skal bli som nytt igjen. Pudderet er med på å bevare elastisiteten, og forhindrer at det ligger fuktighet i porene som tærer på materialet.
 7. Legg leketøyet i en blank pose etter at det har tørket, så holder det seg rent og støvfritt til neste gang du skal bruke det.

Svar:

Ja, det anbefales å rengjøre leketøyet selv om det kommer rett fra produsenten og har vært pakket godt inn. Det kan ligge små partikler med støv og smuss fra produksjonen på leketøyet, og disse er det best å få bort. Vask det med lunkent vann og en mild intimsåpe, og avslutt med vibratorrens.

Størrelser

Vaginakuler

Svar:

Kondomeriet svarer:
Det er viktig for jenter å styrke bekkenmuskulaturen, og den enkleste måten å gjøre det på er ved å bruke vaginakuler regelmessig. Kulene du har fått består av to små kuler som føres opp i skjeden. Når du er i bevegelse vil kulene falle ned mot skjedeåpningen, og på den måten blir du "tvunget" til å knipe. Dette gir den samme effekten som vanlige knipeøvelser, men man kan oppnå raskere resultater ved bruk av kuler fordi man husker å trene.

Bedre bekkenmuskulatur vil kunne gi deg et mer stimulerende sexliv, forebygge uønsket vannlating og være meget effektivt under og etter en fødsel. Dessuten synes mange det er pirrende å kjenne kulene bevege seg i skjeden. Lykke til med dine kuler!

Penisringer

Svar:

Først og fremst: Ikke få panikk. Om du har fått penisringen , vil du også få den av. Det kan bare ta litt tid. For å kunne få av ringen, må man få ned ereksjonen. Den enkleste måten dette kan gjøres på, er å tenke på noe som ikke er seksuelt relatert eller opphissende i det hele tatt. Om det ikke hjelper, kan fysisk aktivitet som hopping og løping gjøre at penis bil slapp. En kald dusj eller ispose kan også hjelpe. Når ereksjonen begynner å gå ned, kan rikelig med glidemiddel på penis og eventuelt testikler hjelpe for at penisringen skal skli av. 

Blir ikke penis slapp av seg selv av dette, må du oppsøke lege/legevakt. De har mest sannsynlig vært borti dette før, eller hørt om det. De er i stand til å hjelpe deg med å få den av.