Hvordan bruke penisring?

Penisringer er et av få sexleketøy som er laget spesielt for penis. Mange menn føler sexlivet får en løft når de bruker penisringer grunnet økt sensitivitet og hardere ereksjon.

Penisringer er den populære versjonen av et mer medisinsk verktøy, nemlig ereksjonsringen. Ingen av penisringene kommer med medisinske løfter om bedre potens og ereksjon, men de kan være både et hjelpemiddel og en morsom del av sexen for både menn og kvinner. 

Ved å holde blodet ute i penis, slik at det ikke går tilbake, kan en ereksjonsring endre følelsen av ereksjonen. Ringen kan også sørge for at ereksjonen varer lengre, og at orgasmen og utløsningen føles enda bedre. Mange menn liker følelsen av å ha på en ereksjonsring, og bruker dem mest for det lille ekstra ringen gir under samleie eller onanering. 

Penisringer, som med de fleste andre sexleketøy, kommer ikke med en bruksanvisning. Derfor gir vi deg en guide og noen tips om bruk av penisringer. 

1. Start enkelt 

Fleksible ringer med justeringsmuligheter er å anbefale de første gangene du prøver en penisring. Disse ringene er enklere å sette på og ta av. Om du ikke er helt sikker på hvor stramt du ønsker det, kan du ha den løsere til å begynne med. Se på materialet og les eller spør om hvor mye fleksibilitet det er i ringen. Noen penisringer er mer kompliserte, med mange fester og kanskje doble ringer som henger sammen. Start enkelt, og vær sikker på at du vet hvordan ringen skal brukes før du setter i gang. 

Fifty Shades Again er en justerbar ereksjonsring som er fin å prøve seg fram med. 

2. Borrelås, kuler eller andre fester på ringer med regulerbar størrelse

Ulike penisringer har ulike metoder for å kunne regulere størrelsen og hvor stramt de skal sitte. Fordelen med spenner eller knapper er at de ikke glipper. Ulempen er at det er fort gjort, og smertefullt, å sette fast kjønnshår i festene. Borrelås eller kuler kan glippe, men de er enklere å bruke og gir mindre sannsynlighet for en litt ubehagelig opplevelse.  Ta en nærmere titt på hvordan de ulike penisringene er satt sammen, og avgjør hva du tror vil passe best for deg. 

3. Husk glidemiddel

Ha på litt vannbasert glidemiddel på ringen eller på penis før du setter på ringen. Dette kan forhindre små klyp i huden, eller problemer med at kjønnshår setter seg fast idet du trer ringen rundt skaftet. Det blir rett og slett mer behagelig!

Du kan velge hva slags glidemiddel du vil, så lenge det er vannbasert. Da er du sikker på at ikke glidemiddelet skader penisringen. Alle våre vannbaserte glidemidler finner du her.

4. Inspisér penisringen 

Før du bruker penisringen din første gang bør du ta den ut av pakken, vaske den godt med lunkent vann og intimsåpe, og bruke vibratorrens til slutt. Se så etter rifter eller skarpe kanter før du tar den i bruk. 

5. Bruk tid på å utforske

Selv om du ønsker å bruke en penisring med en partner, er det en god idé å prøve den på egenhånd først. Du vil føle deg mindre selvsentrert og du kan virkelig konsentrere deg om hvordan det føles. Det kan også medføre litt ekstra knot de første gangene man har sex med penisring, og ved å teste dette på egenhånd først kan du føle deg mer komfortabel når du begynner å bruke den sammen med partneren. Sørg for å ha godt med tid og nok privatliv før du setter i gang. 

Tips: Å frisere litt nedentil gjør at ikke penisringen lugger i hårene dine. 

6. Start på egenhånd

Om du bruker en justerbar ring, åpner du den helt opp og lar den gli over penis og bak pungen, før du strammer den. Når du har fått ringen på, kan du prøve å onanere med den. Dette vil hjelpe deg med å bli vant til følelsen, og finne ut hvordan penisringen føles med bevegelse og friksjon. Onaner deg helt til orgasmen og utløsningen. Dersom du føler smerte eller ubehag fjerner du ringen med en gang. Om det derimot føles bra, vil du få en anelse av hvordan det vil bli å bruke den med en partner. 

7. Bruk av solide penisringer

Noen solide ringer er laget for å sette på før du får ereksjon. De større ringene kan man la skli over penis, og testiklene og pungen kan forsiktig trekkes gjennom slik at ringen er rundt roten av penis og bak pungen. Ettersom ereksjonen vokser, vil ringen begrense blodgjennomstrømningen. Om du får en ereksjon og ikke liker følelsen ringen gir, kan det være vanskelig å få den av før ereksjonen går ned. Det er derfor slike ringer anbefales til de som vet hva de liker. 

8. Kondomer og penisringer 

Om du ønsker å bruke kondom sammen med en penisring, er det viktig å passe på at ringen ikke gnir mot kondomet slik at det kan lage hull. Den eneste bekymringen rundt det å bruke kondom og penisring sammen, er at friksjonen ringen kan lage, kan lage hull på kondomet og øke sjansen for at det sklir av eller sprekker. Dersom penisringen din er av et hardt materiale, har spenner eller pigger, bør du være ekstra forsiktig. Ellers er det selvfølgelig ingenting i veien for å kombinere en penisring og kondomer. Litt glidemiddel kan også lønne seg med denne kombinasjonen. 

9. Å bruke penisring med en partner

De fleste menn ønsker å bruke penisring under samleie med en partner. Når du er komfortabel med penisringen på egenhånd, kan du enten bruke ringen under samleie uten å gjøre noe mer ut av det, eller du kan la partneren din sette på ringen for deg som en del av sexen. Menn har et noe begrenset utvalg sexleketøy i forhold til kvinner, og penisringen gir dem sjansen til å sprite opp sexlivet på en morsom og deilig måte. 

Taurus penisring er en lekker og spennende penisring med vibrasjon, perfekt å bruke sammen med en partner. 

Tips: Penisringer og sikkerhet 

Om du bruker en penisring og føler smerte eller ubehag, skal du ta av ringen med én gang. Ikke la ringen sitte på for lenge av gangen, og aldri over 30 minutter. Ikke bruk hjemmelagede eller improviserte penisringer av elastiske bånd, nylontråder eller liknende, da de kan være vanskelige å få av og kan skjære seg inn i huden. Penisringer er generelt rimelige, og verdt pengene for å unngå behov for saks eller en tur på legevakta. 

Sjekk ut hele utvalget her!

Usikker på forskjellene mellom de to uttrykkene ereksjonsring og penisring? Da bør du ta en titt her.