Fem tips til et sexliv etter fødsel

En undersøkelse viser at en av fem nordmenn sliter med seksuallivet etter en fødsel. Fasiten kan være så enkel som å bli flinkere til å snakke sammen, og kanskje tørre å prøve noe nytt og pirrende i forholdet.

Liten tid

Undersøkelsen ble gjort gjennom analysebyrået Visendi på vegne av Kondomeriet. Den avslørte at av de som sliter med seksuallivet etter fødsel, sier 70% at mangelen på lyst og liten tid er de viktigste årsakene til problemet.

Mye skjer med kroppen når man går igjennom en fødsel, både fysisk og psykisk. Fokuset blir flyttet fra å være kjærester til å være foreldre på fulltid. Bleieskift, mating, legging, rutiner og annet skal på plass og tiden blir knapp for litt kos.

Ungå press

Det er viktig at dere snakker åpent med hverandre, og tar dere tid til å forklare om hverandres behov og lyst for partneren. Det er normalt at hun føler at kroppen ikke er hennes, men er ”utlånt” til babyen. Det er også helt vanlig at hun er sjenert over kroppen etter en fødsel, og vil tilbake til ”normalen” før hun har samleie igjen.

Å presse henne til sex vil ikke gjøre situasjonen til det bedre. Det er viktig å få en riktig start, slik at hun husker hvor positivt og deilig sex er.

Knip deg tilbake i form

Bekkenmuskulaturen har fått seg en liten ”trøkk”, men det er ikke så ille at man ikke kan få trent seg tilbake i form. Vaginakuler er designet for å hjelpe bekkenmuskulaturen til å trekke seg sammen, slik at man får muskulaturen tilbake. Det finnes flere typer kuler på markedet, blant annet Smartballs i silikon, asiatiske kuler og Aqua Flex treningssett med flere vekter.

Fem tips for forholdet

1) Vaginakuler styrker bekkenmuskulaturen og gir henne mer kontroll på sexlivet igjen. Dette styrker igjen hennes selvtillit som også er viktig for henne.

Les mer om trening med vaginakuler her. 

2) Sett av tid til nærhet og ømhet. Ikke glem at dere er kjærester, ikke bare nybakte foreldre.

3) Bli komfortable med å snakke om sex. Les gjerne en bok med sextips sammen, og diskuter tipsene etterpå.

4) Ikke bruk kritikk mot hverandre for mangel på lyst, men prøv å imøtekomme hverandres ideer og ønsker i stedet.

5) En sensuell parfilm kan sette fart på lysten, og en inspirasjonsfilm kan gi dere nye tips til stillinger og sexleketøy dere kan prøve ut.