Farvel til kjønnshårene

Siden sekstitallet har trenden med fjerning av kjønnshår tatt mer og mer av. Tykk busk i skrittet og hårete oralsex har helt klart gått av moten.

Barbering

Den vanligste måten å bli kvitt hårene på, er barbering med krem eller gelé og høvel. Problemet med denne metoden er at hårene er på vei ut igjen innen 24 timer, og det kan klø. Intimbarberingsgeleen Unirens, som smøres på etter barbering, hjelper på kløe og irriterende nupper.

Det finnes også alternativer til barbering. Vi har følgende råd:

Voksing

Fordelen med voksing er at det tar lang tid før hårene kommer tilbake, så huden føles glatt og fin. Når de først kommer ut, er de mykere. Ulempen er åpenbar: det er ikke godt å rive ut hår av kroppen. Du kan også risikere inngrodde hår og må vente til hårene har blitt ganske lange før du kan vokse igjen.

Hårfjerningskrem

Dette er en enkel, billig og rask måte å bli kvitt hårene på. Du kan gjøre det selv hjemme og huden kjennes glatt og fin etterpå. Ulempen er at den ikke anbefales for sensitive områder, den kan lukte litt spesielt og du kan få en allergisk reaksjon som følge av kjemikaliene i kremen.

Elektrolyse

Som navnet sier, medfører dette et lite sjokk med elektrisitet som etter hvert skal fjerne håret for godt. Håret gror tilbake tynnere og svakere for hver gang før det til slutt dør. Fordi behandlingen kan gjøre vondt på det sensitive området bedøves det ofte først. Dette er en trygg og permanent løsning for uønskede hår. Ulempen er at dersom du har forsøkt andre metoder først, kan hårene være vanskeligere å bli kvitt. Det er også dyrt, tidkrevende og smertefullt etter behandling.

Laser

Laser er kanskje den beste metoden for å fjerne hår. Du har ubehag kun et par timer etter behandling, og hårene blir borte for alltid. Behandlingen går raskt. Ulempen er at det virker best på mørkhårede med lys hud. Det er også dyrt og krever flere behandlinger for enkelte.

Kilder: David Strovny, askmen.com