Sexleketøy: Hvordan vaske sexleketøy?

Vasking av sexleketøy er viktig for både sexleketøyet og underlivet ditt! Her får du tips til hvordan du vasker sexleketøyet ditt.

«Hvordan skal man egentlig vaske leketøy? Jeg har bare brukt vann og mild intimsåpe på en klut, men nå lurer jeg på hvordan bør man egentlig vaske leketøyene?» spør kvinne (27).

Christina-svarer-riktig.jpg

Christina-portrett.jpg

Hei Kvinne 27,

Riktig rengjøring av ditt leketøy er viktig for å ta vare på leketøyet og underlivet ditt. Det kan samle seg bakterier som kan skape ubalanse i underlivet.

  1. Hvis leketøyet ditt går på strøm eller batterier, er det viktig å fjerne støpselet eller batteriene først. Skru deretter batterilokket godt på igjen. Hvor mye vann leketøyet tåler varierer. Noen er sprutsikre og skal kun vaskes med en fuktig klut, mens andre er helt badetette og kan synkes ned i vann. Hvor mye vann ditt leketøy tåler vil stå i bruksanvisningen eller i produktbeskrivelsen på våre nettsider.
  2. Fjern smuss og rester av glidemiddel med lunkent vann og intimsåpe. Det er viktig å benytte en mild såpe da produktet skal benyttes på sensitive områder, og sterkere såper kan forårsake irritasjoner neste gang du tar leketøyet i bruk.
  3. Etter at du har fjernet smusset er det viktig å bruke en vibratorrens for å fjerne bakteriene. Det finnes ulike former for vibratorrens, både i sprayform og geléform. Disse kan brukes på de fleste leketøy, men unntak av de med trykkbølger. På disse er det viktig å bruke spray.
  4. Hvor lenge vibratorrensen skal virke og om den skal skylles bort eller ei, avhenger av hvilken vibratorrens. Informasjon om best mulig effekt står beskrevet på flasken/esken.
  5. Hvis leketøyet ditt er laget av et realistisk materiale kan det bli litt klissete etter rengjøring. Det anbefales å bruke et etterbehandlingspudder til slutt. Pudderet er med på å bevare elastisiteten i materialet og kvaliteten på leketøyet.

Håper du føler deg litt tryggere på å rengjøre dine leketøy nå! 

Hilsen Christina.