Samliv: Hvordan spice opp sexlivet?

Sexolog Siv Gamnes og Kondomeriets produktekspert svarer på hvilke sexstillinger som stimulerer klitoris under sex og hvordan man krydrer sexlivet!

«Jeg er en kvinne på 23 år, og har vært i et forhold i snart 6 måneder. Jeg er relativt fornøyd med sexlivet, mens kjæresten ønsker å spice opp og prøve nye ting, hvilket jeg absolutt ikke har noe imot. Vi har hittil kun forsøkt temperature play med isbit, og jeg har brukt bind for øynene samt bundet hendene hans sammen. Dette syntes vi begge var spennende, og jeg tror jeg har oppdaget at å være dominerende gjør meg confident, jeg liker det. Jeg lurer på om du har råd til andre ting vi kan prøve ut, ting som ikke er hardcore, men som kan skape litt spenning på soverommet. Jeg er uerfaren når det kommer til slikt, og er derfor relativt usikker i slike intime situasjoner. Samtidig ønsker jeg råd om hvilke stillinger som kan stimulere klitoris da jeg ikke får orgasme», spør kvinne (23).

Siv-svarer-riktig.jpg

siv-portrett-farge.jpgHei kvinne 23, og takk for at du stiller spørsmål til oss. 

Jeg starter med å svare på det du ber om til slutt - råd om hvilke stillinger du kan forsøke for å få orgasme. 

Du skriver ingenting om du klarer å få orgasme når du onanerer. Klarer du det når du onanerer alene, kan du forsøke å legge merke til hva det er du gjør som får orgasmen til å komme. Legg merke til hvordan du beveger deg, hvor og hvordan du stimulerer, men også hvor fokuset ditt er og eventuelt hvilke sanser du bruker. Når du blir litt mer bevisst på hva det er du gjør som får orgasmen til å slippe til, kan du forsøke å gjenskape dette i samleiesituasjonen. Om det er vanskelig å få til likevel, så kan du starte med å onanere sammen med kjæresten din, slik at du venner deg til å slippe deg løs sammen med han. 

Om du derimot ikke får orgasme når du onanerer heller, vil jeg råde deg til å starte der. Når det gjelder onanering så er det noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom og myk stimulering. Noen liker dildo/vibrator eller å berøre andre steder på kroppen samtidig. Mens andre foretrekker bare å ha fokus på klitoris. Noen bruker bare fingrene sine for å stimulere klitoris, mens andre igjen gnir seg mot en pute eller sammenrullet håndkle. 

Det er viktig at du bruker underlivet ditt aktivt når du har sex, enten det er med deg selv eller med en partner. Bevegelse og bruk av musklene i underlivet øker blodtilstrømningen og nerveimpulsene, noe som er viktig for å oppnå orgasme. Det du kan gjøre, er at du ikke ligger helt rolig med underlivet ditt, verken når du onanerer eller når dere har samleie. Ikke la partner gjøre «jobben», men forsøk å bevege bekkenet ditt. Inn-ut sex som vi kaller det, har liten effekt for de fleste kvinner. 

Du kan for eksempel forsøke å knipe med skjeden, «melke» penis med skjeden eller gnikke klitorisområdet mot underlivet/magen til partner. Beveg deg på en måte du føler et godt for deg. Det finnes ingen måte som er mer riktig enn andre måter. Alle må finne det som fungerer for seg.

Kanskje dere kan forsøke at du er den aktive - den som står for bevegelsene, mens han ligger rolig med penis dypt inne i skjeden? Da får du større spillerom for å bevege deg slik som er gunstig for deg med tanke på å få orgasme. Mange synes også at det hjelper å klemme beina sammen, og det kan du få til om dere omgjør tradisjonelle stillinger (du ligger oppå han eller under i misjonær) fra at han er mellom beina dine, til at du har beina dine mellom hans. (Går bra når penis føres inn før dere bytter beinstilling). Beveg deg på en måte du føler et godt for deg.

Om du liker mer direkte stimulering med fingre på klitoris, er stillinger som for eksempel «doggy» og «skje» gode for å komme til med ei hånd og få fingret klitoris samtidig som du har hans penis inn i skjeden. 

Det som har størst betydning for å klare å få orgasme, er at du klarer å være i følelsene og ikke la deg forstyrre av tanker og ønske om prestasjon. Bruk fantasien, vær nysgjerrig og utforsk deg selv og dere sammen. Det er viktig å klare å slippe seg løs, kjenne på nytelsen sexen gir deg, være i den nytelsen/fantasien og gi deg hen til orgasmen. Orgasme handler om å slippe kontrollen. 

Ikke stress med at orgasmen eventuelt ikke kommer med det første. Jo mer du stresser med å «prestere orgasme», jo vanskeligere blir det. Du vil helt sikkert en dag finne «nøkkelen» til hvordan du får fram din orgasme. 

Når det gjelder hva dere kan prøve ut for å skape spenning på soverommet, pleier jeg å si at det er egentlig bare fantasien (og tyngdekraften) som kan sette grenser for hva man kan forsøke. I den seksuelle situasjonen er det ofte bedre å gjøre det som intuitivt føles riktig (for begge to), enn å følge «oppskrifter». Men noen tips kan vi alltids komme med, så kan dere prøve dere fram til hva som passer for dere. 

Katarina-svarer-riktig.jpg

katarina-portrett.jpg

En vibrerende penisring er et fantastisk parleketøy! En vibrerende penisring sitter på roten av penis og har en motor som stimulerer klitoris samtidig under samleiet. Noe som kan gjøre det lettere å oppnå orgasme under sex!

Mer Lyst Kilende penisring er en kjempefin ring for nybegynneren. Den har et elastisk materiale som sitter godt rundt penis, og også denne gir deilige kilende vibrasjoner mot klitoris. Penisring Fun NOS er også en fin penisring for de som ønsker å utforske! Den har to bøyelige tupper som vil treffe klitoris selv når han støter inn og ut. 

120045-Fun-NOS-Deep-black_.jpg

Fun Be ONE fingervibrator er en klitorisvibrator som ligger godt mellom fingrene. Den egner seg godt til ekstra pirrende massasje, å stimulere klitoris og når man ønsker å gi en vibrerende håndjobb! Den har flere vibrasjonshastigheter slik at dere finner en som er perfekt for dere. Så denne lille saken kan være med på å gjøre det ekstra spennende ettersom den er så allsidig. 

118935_BeOne_Fingervibrator.jpg

Du skriver at dere har testet ut lett bondage, og du trives i den rollen.

Hard Limits sengebondage er en kjempepopulært bondagesett som festes lett i sengen – og gjemmes bort! Dette settet er kjempefint for nybegynnere da det gir mye rom for lek, og lar dere utforske bondage enda mer. Når han er bundet fast kan du f.eks pirre han med en kilefjær på erogene soner, gi han en erotisk penisamassasje og/eller bruke et vibrerende leketøy på brystvortene hans og bevege deg nedover til testiklene. Her er det bare å være kreativ!

114597_Hard_Limits_Resitraint_Kit_2.jpg

Fifty Shades gavesett 10 luker er nesten som en julekalender der man åpner en luke hver dag! Her vil dere få 10 spennende luker med forskjellige leketøy som dere kan utforske sammen. Uten å avsløre for mye, så får dere utforsket blant annet penisring, kilefjær og analplugg. For eksempel kan dere åpne en luke hver dag i 10 dager.

118768_Fifty_Shades_10_days_nedskalert.jpg

Flogger er også kjempespennende å utforske! Dette er en pisk som har myke tråder. Disse kan være kjempefine å kjærtegne og stryke på partneren med. I motsetning til en klassisk ridepisk, som gir en mer skarp smerte, vil floggeren med sine lange, myke remser gi en mildere følelse. Derfor er den super for deg som er nysgjerrig. En flogger er fint å utforske din mer dominerende side på også. 

119392-FSOG-Bound-to-You-Flogge3.jpg

Fleshlight Quickshot er en liten variant av den populære Fleshlighten, og det som gjør denne unik er at den har åpning i begge ender. Det betyr at man kan gi han oralsex samtidig som denne er i bruk, og det vil ta oralsexen til nye høyder! 

116471_Fleshlight_Quickshot_Vantage_1.jpg

Lykke til. 

Vennlig hilsen sexolog Siv Gamnes og produktekspert Katarina.