Hvordan fjerne lukt fra sexleketøy?

Produktekspert Christina svarer på spørsmål angående vondt lukt på sexleketøy.

"Har kjøpt en Climaximum analplugg vibrerende Pharos, å sliter med å fjerne lukt etter bruk. Selv om det ikke er synlige spor av avføring, så lukter det etterpå. Prøvd å vaske med alt mulig. Men får ikke lukten helt vekk, har dere gode tips?", spør kvinne (26). 

Christina-svarer-riktig.jpg

Christina-portrett.jpgHei Kvinne 26,

Du er nok ikke den første som opplever at leketøyet tar til seg lukt som er vanskelig å få bort. Om du har forsøkt å vaske den og det ikke blir borte vil nok ikke lukta forsvinne med det første dessverre.  

Nå sier du ingenting om hva du har benyttet av glidemiddel sammen med leketøyet.

Den vanligste årsaken til at leketøy tar til seg lukt er at man bruker olje eller et silikonbasert glidemiddel sammen med leketøyet. Alle leketøy i plast og silikonmateriale har porer, og bakterier fester seg til porene når leketøyet benyttes. Ved bruk av silikon eller olje på leketøy kan materialet forandrer seg og i mange tilfeller gjøre porene større og materiale mykere. Forstørres porene vil det bli mer plass til bakterier. Samtidig vil bruk av silikonglid innkapsle bakteriene som fester seg i porene på leketøyet, som da kan føre til ubehagelig lukt som ikke går vekk.

Det å vaske vekk silikonglid fra et leketøy er vanskelig, og nesten umulig å få til uten sterke midler som ikke er anbefalt å benytte på et sexleketøy som skal brukes på intime områder. Vi anbefaler derfor alltid å benytte et vannbasert glidemiddel sammen med dine leketøy både av hygieniske årsaker og for å bevare leketøyet. Vask alltid leketøyet etter bruk med intimsåpe og avslutt med vibratorrens.

Kjedelig at vi ikke kan hjelpe deg med å få fikset problemet, men nå har du litt mer oversikt over hvordan alt henger sammen 😊

Mvh Christina, produktekspert