Visste du dette om kyssing?

Her får du servert noen fakta du muligens ikke visste om kyssing. Kanskje blir du inspirert til å bedrive mer av denne deilige aktiviteten også?

Visste du at nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder kyssing? Vi kysser i snitt 29 personer gjennom livet.

Kyss mer

 • Kyss er ikke bare deilig. Du kan også bli ”slank” av det. For når du kysser i ett minutt, forbrenner du 26 kalorier. Du skal riktignok kysse mange ganger før det kan konkurrere med vanlig trening, men så er det til gjengjeld mye morsommere...
 • En gjennomsnittlig person bruker en liten del av sitt liv bare til å kysse, så her har vi trolig et forbedringspotensiale - spesielt med tanke på overnevnte fakta. I snitt går det med to uker av et liv til kyssing.

Alternativ til kyss

 • Noen folkeslag foretrekker andre former for å kjærtegne hverandre enn å berøre hverandres lepper. Inutitter, polynesianere og malaysiere berører nesen til hverandre, istedenfor å kysse hverandre på munnen
 • Kyssing er også noe som bidrar til å vise sin respekt og aktelse for andre mennesker, og da spesielt ledere. Enkelte afrikanske stammer hyller sin leder ved å kysse marken der hvor han har spasert.
 • Det korrekte forskningsmessige navnet for kyssing er philematologi.

Rekordkyssing

 • Det lengste kyss ble gjennomført av et par i New York under en egen ”kyssekonkurranse”. Kysset varte i 29 timer.
 • Andre ønsker å kysse flest antall personer. En engelskmann som deltok i et TV-show på BBC klarte hele 78 kyss på ett minutt. Om mannen var gift eller ikke, sier historien ingenting om.
 • Det lengste kyss utført under vann er på 2 minutter og 18 sekunder. Det var et par i Japan i 1980 som klarte bragden.

Kyssing = Hollywood

På kinolerretet har mange kysset hverandre. Men den første gangen det skjedde skal visstnok ha vært i 1896 der skuespillerne  John C Rice og May Irwin medvirket i en film som ble kalt, ja nettopp – ”The Kiss”.

 • Enkelte filmer har også mye kyssing. Nei, vi tenker ikke på pornofilmer, men filmer av en litt lettere erotisk karakter. I filmen ”Don Juan” vises det en scene med kyssing hele 127 ganger. Og kyssene deler den mannlige skuspilleren John Barrymore ut.
 • Det lengste filmkyss skal visstnok være i filmen ”You´re in the army now” fra 1941. Her presterer Jane Wyman, også kjent som kona til eks-president Ronald Reagen og ikke minst som hovedrolleinnehaver i såpeserien Falcon Crest, å kysse sin mannlige skuespillerkollega i 3 minutter og 5 sekunder. Og den heldige mannen het Regis Tommey.

Forbud mot kyssing

 • Man skulle tro at kyssing var noe alle og enhver kunne gjøre hvor som helst. Men slik er det ikke. Faktisk så er kyssing enkelte steder i verden forbudt, ja også straffbart, hvis du gjør det offentlig. I flere asiatiske land har de slike forbud. Men USA er langt fra mindre liberalt. I staten Connecticut finnes det en by ved navn Hartford som har lagt ned forbud for menn å kysse sin kone på søndager. Og skal du til Iowa, nærmere bestemt i Cedar Rapids, kan det være kjekt å vite at det er forbudt for alle innbyggere å kysse fremmede.

 Kilder: USA Weekend, Guiness Book of Records, Wikipedia, match.com