Venner med (sex) fordeler

"Friends with benefits" betyr at man ”bare er venner” og har sex, uten krav om et forhold. Spørsmålet er om dette egentlig fungerer, eller om en av partene før eller senere vil ha noe mer forpliktende. 

Du kjenner deg kanskje igjen: Du har en venn som du også har helt fantastisk god sex med. Men begge er enige om at det ikke blir noe mer enn kun sex og vennskap. I utgangspunktet er jo dette helt perfekt. Men funker det egentlig i lengden?

Viktig å sette regler

Et amerikansk nettsted har forsket litt på saken og kommer med råd til de som mener dette er løsningen for seg. Hovedregelen er at du aldri skal ha venne-sex med en som sier de er på leting etter den rette. Hvis det viser seg at det er deg, vil det bli problematisk når du ikke føler det samme. Dere må også være enige om hvilke regler dere skal følge, slik at det ikke oppstår misforståelser.

Ingen forpliktelser

Til tross for at dere ikke skal ha noen forpliktelser overfor hverandre, er det en selvfølge at dere behandler hverandre med respekt og vanlig høflighet. Likevel er det noen situasjoner dere kanskje ikke ønsker å blande hverandre inn i, som ringe hverandre på jobben, spise ute, eller familiesammenkomster, som vil være å nærme seg et kjæresteforhold. Å få en telefon en sen kveld derimot, med spørsmål om å stikke oppom, eller tilbringe fredagskvelden i sengen, er kanskje mer i riktig retning.

Det kan være avslappende å slippe å opptre som en bra kjæreste, koneemne eller superfar. Derfor kan et uforpliktende forhold være en grei løsning for mange i en periode av livet hvor et forhold ikke passer inn.

Privatsak eller ei 

Hva vennene deres vil si til dette, er en annen ting. Kanskje er dette noe som kun er mellom dere, slik at ingen vet om avtalen deres. Dette må dere bli enige om og forholde dere til.

Bruk kondom

Hvis dere begge treffer andre, ønsker dere kanskje ikke å vite om det. Uansett er det viktig at dere ikke har ubeskyttet sex. Unngå også å ha sex med folk hun eller han kjenner, det kompliserer bare tingene.

Åpen og ærlig

Men hvordan starter et slikt uforpliktende, platonisk forhold? Er du på leting, er det viktig at du ikke i din iver skremmer bort alle potensielle kandidater ved å opptre som en kåt, desperat stakkar. Det vanligste er kanskje å treffes på fest. Etter litt drikke blir det lettere å snakke åpent om forhold og sex. Det trenger ikke være den billigste jenta på festen, eller storsjekkeren som ønsker denne formen for vennskap, og kanskje du møter en som er ganske lik deg selv.

Forelskelse eller avskjed


Men det er også viktig å tenke på at selv om en person hevder at dette er noe hun eller han ønsker, kan det ligge skjulte motiver bak. Eller du kan også risikere å bli såret, til tross for at du ikke hadde planer om forelskelse. Det er en sjanse du må være villig til å ta og eventuelt en situasjon å avverge.

Kilde: askmen.com