Vårrengjøring i forholdet

For mange er våren synonymt med storrengjøring, som for å "vaske ut vinteren". Like sikkert som at våren kommer etter vinteren er det at samboeren, kjæresten eller kona krever at huset eller leiligheten får en skikkelig vårrengjøring. Men hvorfor bare vaske og pusse opp materielle ting? Puss opp deg selv, partneren og forholdet deres samtidig!

Fornyelse og forbedring av forholdet

Ingenting er så deilig som å bli begjæret, for både menn og kvinner. Å ta en vårrengjøring for å kaste hullete laken og kjedelige rutiner er noe som anbefales på det sterkeste. Har man vært sammen en stund, er det lett å se seg blind på ting. Et rutinepreget sexliv er akkurat det samme som å glemme å male den siste lista i gangen: Man ser ikke at man trenger det siste strøket før man flytter. Det er kanskje greit å rette opp i forholdet mens man fortsatt har muligheten? Våren er den perfekte tiden for å "våkne opp", ta et skikkelig tak, og kanskje prøve noe helt nytt. 

Etter en stund blir man veldig trygg i et forhold, derfor er det også lettere å slenge på seg et par joggebukser og en gammel t-skjorte. Dere skal jo ”bare være hjemme i kveld likevel”. Når pyntet du deg egentlig bare for partneren din sist, og når pyntet hun eller han seg for deg? Det er lov til å ta litt vare på partneren sin, og samtidig deg selv. Ta saken i egne hender, og begynn med å tilfredsstille han/henne på en måte du ikke har gjort det før. Du får garantert noe ekstra tilbake også.

Gå på ny oppdagelsesferd 

Å holde sexlivet på topp krever litt innsats; det gjelder å ikke bare holde seg til det man vet funker. Å utforske andre steder på partnerens kropp er som å gå på en oppdagelsesreise. Ordet sexobjekt får en helt ny og positiv mening! La partneren din slappe av mens du utforsker han eller henne. Hvem vet hva man kan finne av uoppdagede, erogene soner og følelser, som gir gåsehud langt nedover ryggen...? Glem de gamle vanene, og prøv et annerledes forspill.

Første punkt på listen er å lage en oversikt i hodet over hva du synes er din partners beste deler. Hvilke steder ”besøker” du mest? Start ovenfra i pannen og se nedover, helt til tærne. Se på partneren igjen, og denne gangen tenker du over hvilke steder du besøker minst. Er det på baksiden av leggene, under armene eller fingertuppene? Hva med nederst på ryggen eller bak ørene? Kanskje partenen din liker å bli kilt i nakken? Uansett hvilke steder det er snakk om, bruk tiden til å utforske dem. 

Gjør klart badet før din bedre halvdel kommer hjem, og la partneren ta seg et langt bad eller en deilig dusj. Når han eller hun slapper av og begynner å nyte stemningen, kan du leke Columbus. Gå inn og overrask med et langt, hett kyss. Fortell hvor glad du er i din kjære, og at du vil utforske kroppen hans eller hennes på nytt når dere er ferdige i dusjen.

Ikke undervurder effekten av berøring

Ta frem ”huskelisten din” fra hodet og begynn å utforske de områdene du vet savner berøring. Bruk god tid, gjerne 5 minutter på hvert sted. La forventingene stige. Et langt forspill er himmelen for jenter, som liker å bli kost med og varmet opp. Tenk på det som en skattejakt, eller et lite eksperiment. Du leter ikke bare etter områder som får tærne til å krølle seg, du leter også etter de stedene selv ikke parntneren visste eksisterte! Bruk tungen og fingrene dine, eller en kilefjær, en liten vibrator eller kanskje en isbit...

Ta en rengjøring - bokstavelig talt

Trengs det faktisk en skikkelig vårrengjøring i hjemmet? Gjør det til noe morsomt, og styrk forholdet samtidig! Bli enige om hva dere skal gjøre, og hvordan - det elementære er at dere skal gjøre det sammen. Rydd garasjen, bodet eller loftet. Ved å gå gjennom esker og stabler med ting som har stått en stund, vil dere garantert finne mye artig. Om været er fint, kan dere ta et tak i hagen. Jobb tett, gi partneren din lette og pirrende berøringer innimellom og ta små pauser. Når dere er ferdige med dagens mål, kan unne dere en deilig belønning. Sleng dere ned i sengen, ta en dusj sammen eller sett dere ute på trappen og nyt vårsola. Den gode følelsen man får etter å ha ryddet vil garantert komme dere til gode, og at dere jobber mot et felles mål styrker samholdet. 

Noe nytt hver gang

Bruk hele våren på å stelle med kjæresten din og forholdet deres. Sex er som godteri; har man fått i seg litt, klarer man nesten ikke å slutte! Hver gang dere har sex, skal dere gjøre minst èn ny ting. Variasjon er krydder i sexlivet.