Trening gjør sexmester | Kondomeriet

Trening gjør sexmester

Sex vekker sansene våre, fyller oss med begjær og nytelse, og fyller oss med dype følelser for partneren vår. Her følger tips om øvelser som kan øke seksuell tilfredsstillelse.

Sex krever verken særskilt kunnskap eller kompetanse, og gleden ved sex strekker seg langt ut over den nyforelskede ungdomsperioden. Sex er noe vi alle kan nyte og utforske – i alle aldre! Men hva er trikset?

Fysisk trening

Enkelte anser trening som en viktig del av et godt sexliv. Med dette mener de trening i form av å ha sex så ofte som mulig, for å holde lysten oppe og for å opprettholde musklenes aktivitet. Men også fysisk trening skal bedre sexlivet. Jevnlig fysisk trening kan øke sexlysten og bedre seksuellt velvære. 

Bra sex er bra!

Vi ser gjerne på bra sex som intim seksuell kontakt som gjør oss godt og gir oss bedre helse. Paul Pearsall, forfatter av boken ”Superimmunity”, skriver at frivillig sex utløser kjemikalier i kroppen som beskytter mot sykdom.

Forskning viser også at sex og masturbering løser opp muskelsmerter, gjør oss mindre deprimerte, bedrer hjertet og forlenger livet.

Har ikke tid, orker ikke...

Men i våre travle dager er det mange som nedprioriterer sex. Vi har ikke tid, orker ikke eller har annet å gjøre. I følge Masters and Johnson Institute i USA, opplever en tredjedel av amerikanske par redusert sexlyst. 

Men det finnes absolutt måter å bevare lidenskaplig og het sex i hverdagen...

Kom deg i bevegelse

Den beste måten å øke sexappetitten på, er ved fysisk aktivitet. Start en treningsrutine med løping, sykling, svømming, eller bare gå turer et par, tre dager i uken, og du vil oppdage at kroppen sitrer av lyst!

Styrketrening er også fordelaktig for sexlivet, ettersom vi bruker de fleste muskler under sexakten. Det vil du merke på utholdenheten!

”Oppvarming” for sex

Det finnes flere øvelser som gjør kroppen din mer smidig, tøyelig og velvillig for sex. Her er et par tips.
-Underlivsløft – ligg på ryggen med knærne opp og fotsålene i gulvet. Løft underlivet og rumpa opp fra gulvet og hold i 10-20 sekunder. Gjenta 3-5 ganger.
-Sommerfuglen – ligg på ryggen med beina bøyd og fotsålene inntil hverandre. Trekk til deg føttene så mye du klarer, og la knærne falle ut til sidene og mot gulvet. Press så langt ned du kommer, men ikke så det er smertefullt. Hold i minst 60 sekunder.

Yoga og danseklasser er fine måter trene kroppens smidighet og styrke på. Alle treningsformer er med på å gi kroppen energi, behag og lidenskap – alle aspekter ved sexlivet! Så tren deg til bra sex, det gagner deg på alle måter! 

 
Kilde: health.discovery.com