Oralsex? Sjekk underlivet først

Har du noen gang vært usikker på hvordan du lukter og smaker før partneren utfører oralsex på deg? Svaret får du enkelt ved å utføre en test på deg selv!

Sjekk selv før oralsex

Dersom partneren vegrer seg for å gå ned på deg, eller du bare er redd det skal lukte, kan det være greit å kunne utelukke at grunnen er dårlig hygiene eller bakteriell ubalanse. Samlivsekspert Betty Dodson anbefaler alle kvinner å ta en sjekk på seg selv.

- Før en finger inn i vagina, beveg den rundt og hold fingeren opp til nesen. Smak deretter på deg selv. Dersom systemet ditt er i overkant syrlig eller ute av balanse, kan det være utfordrende å være der nede men munnen, skriver Dodson i et innlegg på sine egne nettsider.

Dersom du ikke skulle passere testen, bør du vurdere å legge om kostholdet eller ta noen dager på en grønnsakskur for å rense systemet. Selv foretrekker Dodson mellom tre og fem dager på rå grønnsaksjuice sammen med masse vann.

Ekkelt råd?

Mange vil kanskje rynke på nesen av Dodsons råd, men også norske seksualrådgivere er enige om at dette kan være lurt.

- Hvis man reagerer med litt avsky i forhold til å bli bedt om å lukte og smake på seg selv, så tenker jeg at det er rart at man skal kunne kreve at noen andre skal gjøre det på en, sier spesialist i sexologisk rådgivning Siv Gamnes, daglig leder av ressurssenteret Sex og samfunn.

Som kvinne kan det være en fordel å kjenne til sine egne lukter og smaker. Det skal smake og lukte friskt, og noen ganger kan det være nok å lukte ettersom lukt og smak henger sammen. Flere seksualrådgivere ser på dette som en naturlig del av det å utforske seg selv.

- Jeg blir stadig overrasket over hvor få kvinner som har sett seg i speilet. Så det å se på seg selv i speilet, og etter hvert lukte litt og smake er fint, mener spesialist Gamnes.

Vond eller rar lukt

Dersom underlivet er rent og friskt, vil det verken smake eller lukte ille. Dersom man har en ubalanse i bakteriefloraen, for eksempel bakteriell vaginose eller en seksuelt overførbar infeksjon, vil man kunne merke noe annet. Ved hyppig partnerbytte eller lang tid mellom hver gang han får utløsning i skjeden hennes, vil man også kunne oppleve en strammere lukt enn vanlig. Dette skyldes en bakteriepåvirkning som kan merkes en periode.

- Det kan være greit å vite hvordan man vanligvis lukter, så merker man endringer, sier Gamnes.

Lukten kan variere

En jevnlig sjekk på deg selv med både speil og finger kan være greit. Husk at fingeren må være ren ved innføring! Det er viktig å huske at slimhinnen i skjeden forandrer seg ettersom hvor i syklusen hun er, og at smak og lukt endres når hun er kåt. Lett og luftig undertøy er det beste du kan gi underlivet, og det å bli skikkelig våt og kåt er den beste beskyttelsen for skjeden. Slimet som dannes når kvinnen er kåt vil fungere som balsam for fremmede bakterier.

Kilde: klikk.no