Sunt å sove naken

Hva du har på deg når du sover kan faktisk påvirke helsetilstanden til underlivet ditt. Sover du med truse og t-skjorte? Pysj? Eller gjør du på som Marilyn Monroe, og sover uten en tråd?

Best å sove uten 

Aller best er det nemlig om du tar nettopp en Monroe, og sover helt naken. Ikke bare er det fordelaktig for sexlivet ditt, men i størst grad også for underlivet ditt. Jo mer luft underlivet får, jo mindre er sjansen for at du får underlivsplager. Natten er en ypperlig mulighet for å kunne lufte litt ekstra.

Trange truser og pysjamasbukser er ikke det beste for underlivshelsen. Jo varmere og klammere miljø nedentil det er, jo større grobunn blir det for bakterier og soppinfeksjoner. Spesielt er dette gjeldende for deg som fjerner håret nedentil, da den faktiske funksjonen av kjønnshår nettopp er å beskytte mot ubalanse, og sørge for ventilasjon.

Hvis det ikke er aktuelt for deg å sove naken av en eller flere grunner, kan du heller sove med en lang nattkjole, eller i en stor boxershorts eller pysjamasbukse når det er mulighet for det. Det kan være like greit å droppe trusa når man har mulighet utenom sengetiden også, som for eksempel hvis du pleier å hoppe i joggebuksa når du kommer hjem fra jobb.

Det er ikke like enkelt å droppe trusa og "gå kommando" ved enhver anledning, så det kan det være fornuftig å bruke de trusene som holder underlivet ditt best vedlike. Bomullstruser er da det beste å velge, da dette materialet puster bedre enn andre syntetiske materialer, slik at det ikke blir fuktig og klamt.

Unngå overdreven vask

Å ta en ekstra vask "bare for å være sikker" kan ofte være fristende, kanskje spesielt for kvinner. Men husk at overdreven vask nedentil gjør mer skade enn det er fordelaktig for underlivet. Det gjelder spesielt hvis man benytter såpe hver gang man vasker seg. Vaginaen er en smart kroppsdel som renser seg selv, og for mye såpe vil ødelegge den naturlige pH-balansen i skjeden - noe som igjen forstyrrer de naturlige renselsesprosessene. Om du likevel føler for en vask litt oftere enn når du er i dusjen, er det beste å skylle med varmt vann eller å vaske med en fuktig klut.

Kilde: KK.no