Sexlivet er ikke over!

Sykdom er ofte forbundet med et ikke-eksisterende sexliv, og ikke alle leger er like flinke til å informere om mulighetene som finnes når det kommer til sex og samliv, og hvor viktig det er å trene seg opp etter sykdom.

1. Berøring

Det viktigste vil, uansett sykdom, være å ta vare på nærheten i forholdet. Vær åpen, ta på hverandre og sov nakne sammen.

Etter sykdommen har mange underliv tatt såpass stor skade at et samleie ikke kan gjennomføres. Da er det viktig å lære seg til å forholde seg til sin nye kropp, bli komfortabel med seg selv og lære seg til å bruke andre deler av kroppen. Det er viktig at partneren heller ikke trekker seg unna, men forstår viktigheten av berøring og nærhet uten penetrering. Kjøp en deilig massasjeolje og gi hverandre en avslappende massasje.

2. Spill og erotikk

Våre erotisk spill er en fin måte å komme nærmere sin partner uten direkte samleie, og på den måten bringer dette dere tettere sammen. Alle våre spill finner du her.

15000 liter glidemiddel selger Kondomeriet årlig

 

3. Glidemiddel til folket

Noen forbinder glidemiddel med kvinner i overgangsalderen, men den myten kan vi avkrefte. Glidemiddel er for alle og er til for å gjøre noe som allerede er godt, enda bedre. I tillegg er det viktig å bruke om slimhinnene har tatt skade etter sykdommen og man trenger absolutt ikke føle seg utilpass når man handler dette. Kondomeriet selger faktisk over 15 000 liter glidemiddel hvert år, og det finnes en rekke varianter og vi kan garantert finne et som passer for nettopp deg. Finn din favoritt her.

4. Utvendig stimuli

Mange kan ikke penetreres på grunn av skader innvendig etter sykdommen og foretrekker derfor utvendig stimuli. Det er faktisk slik at 75 % av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å få orgasme, uavhengig om de er syke eller ikke. Klitorisvibrator er derfor det mest solgte produktet hos Kondomeriet. Her finnes det en rekke lekre varianter med ulike funksjoner og utseende. Absolutt alle vil finne en eller flere favoritter her.

5. Tren opp underlivet

Absolutt alle kvinner bør trene opp underlivet for å unngå inkontinens og få et bedre sexliv. Etter underlivskreft får flere kvinner beskjed om å trene bekkenbunnsmuskulaturen, men få vet hvordan man faktisk gjør dette og glemmer det i hverdagen. Vaginakuler øker kontrollen i skjeden og god muskelkontroll gir større sjanse for vaginal orgasme. Hele utvalget finner du her.

Det er faktisk slik at 75 % av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å få orgasme.

 

6. Flere typer leketøy

Det finnes faktisk mye mer enn den berømte staven man får av legen. Flere får en stav av legen man skal bruke til å stimulere, og bruke for å unngå sammenvoksinger i skjeden. For mange blir denne veldig steril. De fleste vil forhåpentligvis bli veldig positivt overrasket når de ser det store utvalget som finnes, og at leketøy kommer i så mange forskjellige materialer. Man kan velge mykt, hardt, større, mindre, glass, silikon, med vibrasjon eller uten. Altså noe for absolutt alle. Her finner du med vibrasjon og her finner du uten.

Spør oss gjerne!

Håper disse tipsene kommer godt med, og husk at du kan spørre oss om absolutt alt. Vi har egen sexolog som svarer på alle slags spørsmål om sex og samliv. Vi tar også gjerne imot tips om du sitter på noen erfaringer.