Sex etter graviditet

En fødsel kan være en enorm påkjenning - også for sexlivet.

Anbefales å vente 

Noen unge gutter tror at de kan kjøre i vei med samleie idet kvinnen er hjemme fra sykehuset. Det kan de ikke. Det tar flere uker før kvinners underliv er grodd sammen igjen etter en fødsel. Man anbefaler å vente minimum seks uker, og til etter første legekontroll, før man gjennomfører samleie.

Velg riktig stilling

Flere kvinner er engstelige for at det skal gjøre vondt første gang de har samleie etter graviditet. Derfor er det en god idé å velge en sexstilling hvor hun kan bestemme, og regulere hastigheten og dybden på penetreringen. En fin stilling er for eksempel ved at hun sitter oppå ham.

Finn på andre seksuelle aktiviteter

Hvis det føles lenge å vente i seks uker på å ha sex, er det mange andre seksuelle aktiviteter dere kan bedrive tiden med. Det er ingenting som hindrer dere fra å bruke hender og fingre til å være gode mot hverandre. Hun kan også gi ham munnsex, men mannen skal ikke gi kvinnen oralsex de første månedene etter fødselen. Det er fordi han kan overføre bakterier via munnen til hennes underliv. Enda mer alvorlig; han kan komme til å blåse luft inn i vagina. Rett etter en fødsel kan luften gå inn i blodet gjennom skjeden, og dette kan i verste fall ha dødelige konsekvenser.

Prevensjon etter fødsel

Så noen avsluttende ord om prevensjon etter en fødsel. Det er en myte at kvinner ikke kan bli gravide mens de ammer. Det kan de! Så for å unngå uønsket graviditet kort tid etter fødsel: Bruk kondom.

Kilder: netdoctor.co.uk, ivillage.co.uk