Samleie under svangerskapet | Kondomeriet

Samleie under svangerskapet

Det er ingenting som tilsier at man ikke kan ha sex under et sunt og friskt svangerskap. Gravide kvinner og partneren kan ha like stor glede av nærhet og samleie selv med stor mage. 

Med mindre dere har fått beskjed fra legen om å la være, er det bare deres egne følelser og tanker som bestemmer hvorvidt dere skal ha sex når hun er gravid. Ni måneder er lenge å vente. I tillegg kommer den første tiden etter fødselen, hvor fokuset ofte ligger et helt annet sted enn på seksuell aktivitet.

Frodig og vakker

Ved graviditet øker fuktigheten i skjeden, og mange kvinner får økt lyst og opplever sexen som mer intens når de er gravide. Det er helt normalt. Men det er også helt normalt å være engstelig for om man skader barnet, å føle seg tykk og mindre attraktiv, eller generelt miste lysten på sex. Mange opplever kvalme i deler av svangerskapet. Er plagene store blir sex gjerne helt underordnet.

Hvis dere imidlertid ønsker å fortsette sexlivet deres, er det noen stillinger som egner seg bedre enn andre i denne tredelte fasen.

I de første tre månedene synes ikke graviditeten noe særlig. Derfor kan dere høste av alle fordelene, som at dere ikke bruker prevensjon, har økt følsomhet og nytelse, og at hun føler seg sexy.

Gjør plass til magen


Etter hvert som magen vokser, kan nok enkelte stillinger bli vanskelig å gjennomføre. Her kommer derfor noen tips til gode stillinger for en voksende mage:

- Hun sitter på toppen av ham.
- Hun ligger i ”fanget hans” på siden.
- Hun står på knærne og han kommer inn i henne bakfra.
- Hun ligger på siden, med knærne trukket opp.

Finn ut hva som passer for dere. Og hvis dere av en eller annen grunn ikke ønsker å gjennomføre samleie, kan dere for eksempel tilfredsstille hverandre for eksempel oralt eller med hender og fingre.

Men det er også tilfeller hvor dere ikke skal ha sex, og er dere usikre, bør dere forhøre dere med legen hun går til.

Kilde: pregnancy.about.com, Robin Elise Weiss.