Orgasme er ikke uoppnåelig

For mange er kvinnens orgasme et mysterium. Men egentlig er det ikke så mye hokus pokus...

Det går som oftest ganske greit med menn. De blir gjerne raskt opphisset, og når orgasmen så raskt at det noen ganger kan gå litt for fort i svingene.

Kvinner, derimot, kan ha vanskeligere for å nå klimaks. De seksuelle følelsene er mer kompliserte og orgasmen avhenger også av faktorer som trygghetsfølelse, sinnsstemning og hva partneren gjør med henne.

Inn og ut ikke nok

Undersøkelser viser at penetrering slett ikke er den beste metoden for å gi kvinnen orgasme. Det er fordi de fleste kvinner trenger stimulering av klitoris som et ledd i jakten på orgasmen. Ettersom penisen i de fleste stillinger ikke kommer i kontakt med klitoris, må man gå frem på en litt annen måte.

Pirr henne til bristepunktet

Det kan ikke gjentas for ofte: Ikke styr direkte mot kjønnsorganene når dere skal ha forspill. Benytt hele kroppen som nedslagsfelt, og pirr hverandres erogene soner med berøring, kyss og slikking. Den første kontakten med kjønnsorganene bør være lett berøring for å erte, ikke behandle klitoris som en ringeklokke.

Den beste måten å gi en kvinne orgasme på er ved munnsex. Ta deg god tid, og bruk gjerne fingrene i tillegg til tungen og leppene, for å forberede henne på penetreringen. Ta deg tid, og la henne få minst én orgasme før du trenger inn i henne. Da er klitoris oppsvulmet og underlivet hennes klar for samleie. Er det vanskelig å holde seg, kan dere forsøke at hun er naken, mens du har behagelige klær på, som en ”brems”.

Ta deg god tid!

Unntakene

Alle kvinner er forskjellige. Noen kvinner kommer like raskt som menn. Andre får det best til når de bruker vibrator eller masturberer alene. Det kan blant annet skyldes at hun selv vet hvordan hun best liker å bli stimulert, men også at hun slapper bedre av alene.

Prat sammen og finn ut hva som tenner dere best. Synes dere det er vanskelig å ta opp temaet, kan dere hinte ved hjelp av stønn, koselyder og berøring for å lede hverandre mot orgasmen.

Kilde: Linda Sonntag