Lær deg å bruke de erogene sonene | Kondomeriet

Lær deg å bruke de erogene sonene

Å mestre bruken av de erogene sonene krever lite, men gir både deg og partneren mye. Det er lett å kun rette fokus mot de mest opplagte nytelsesknappene, men både kvinner og menn kan ha glede av å utforske hele kroppen som et seksuelt sanseorgan. Erogene soner er fundamental kunnskap du alltid vil kunne dra nytte av.

Menn og kvinner har ulike erogene soner

Først og fremst er det greit å merke seg at kvinner og menn ikke er like når det kommer til erogene soner. Menn er mer konsentrert rundt ett punkt; penis. Kvinners seksualitet brer seg mer gjennom hele kroppen. Her kan kvinner og menn lære av hverandre; kvinner kunne godt lære av mannen når det gjelder å oppleve seksualiteten mer fysisk og enkel, mens mannen kunne lære av kvinnens mer sammensatte følelser og lyst.

Kroppens erogene soner er de områdene eller punktene hvor man er ekstra følsom for berøring og stimulering. Kroppen er full av nerveceller som reagerer på berøring, men noen områder assosieres mer med kåthet og lys enn andre. Erogene soner kan «trenes opp», slik at kroppen faktisk lærer seg å reagere seksuelt.

Føl deg frem til de erogene sonene

Når du skal være intim med en person du ikke kjenner fra før, vil han eller hun mest sannsynlig allerede ha utviklet mange erogene soner. De fleste assosierer berøring med behagelige følelser, noe som er et godt grunnlag for videre utvikling av seksuelle følelser og nytelse. Følelsene erotisk berøring gir kan være skarpe, pirrende, beroligende eller opphissende. Alle vil oppleve berøring ulikt, slik at det gjelder å prøve seg frem med partneren. Typiske erogene soner er nakken, ryggen, magen, rumpeballene, innsiden av lårene og innsiden av knærne. Noen liker våte kyss eller slikking, andre kun lett berøring fra fingertuppene. Hos de fleste kvinner er brystene en erogen sone, men ikke for alle. Hvordan brystene stimuleres har også mye å si; noen liker kun å bli kysset eller strøket forsiktig, andre liker litt røffere behandling. Dette kan også variere i perioder; for eksempel opplever mange kvinner ømhet i brystene like før menstruasjonen, og da er det ikke nødvendigvis like pirrende med harde tak.  Flere kvinner og menn opplever ørene som erogene soner. Et tips er å starte med lett biting i øreflippen for å forsøke deg frem. Dersom dette blir godt mottatt, kan du forsøke deg på å slikke både på utsiden og innsiden av øret.

Munn og tunge er erogene soner for de fleste. Ved å slikke og suge kan man faktisk tilfredsstille sine egne erogene soner i munnen. De fleste mennesker opplever nytelse ved å suge. Det er også opphissende for mange når munn mot munn møtes, med lepper, tunge og tenner. Kama Sutra, Østens gamle elskovsbibel, beskriver ulike kyss og elskovsbitt. Kama Sutra handler ikke bare om lyst gjennom kjønnet, men om lyst og gode følelser, og alle lyster som kan oppleves gjennom de ulike sansene. 

Anse kroppen som et musikkinstrument

Å stimulere kjønnsorganene handler heller ikke bare om direkte friksjon fra kjønn mot kjønn. Hele kroppen er et stort sanseorgan, som kan sammenliknes et instrument. Om det aldri blir spilt på, vil lyden og tonene bli dårlige. Et instrument som brukes jevnlig, holdes vedlike og gir rom for nye toner. Menneskets erogene soner kommer som et resultat av kjærlige og opphissende berøringer på flere områder av kroppen. Desto flere områder som utforskes og stelles med, desto flere kilder til seksuell lyst og nytelse får du.

 

Kilde: dinside.no