Hvordan være lykkelig singel på Valentinsda... | Kondomeriet

Hvordan være lykkelig singel på Valentinsdagen

Romantikk, hjerter, blomster er akkurat hva du trenger.... eller ikke? Valentinsdagen kommer ubarmhjertig på alle single hvert år med et smell. Dagen kan få single til å føle seg enda mer alene, enten det er selvvalgt eller på grunn av omstendigheter og livets tilfeldigheter. Det kan være vanskelig for mange å se hva man går glipp av, spesielt når butikkene bugner av røde hjerter og søte gaver, TV-en viser romantiske komedier og blomsterbutikkene florerer av røde roser. 

Frykt ikke. Du kan faktisk være like lykkelig som singel på Valentinsdagen, og i tillegg få en flott dag. Motstå trangen til å finne en date bare for denne dagen, selv om det ikke føles riktig. Snu i stedet til dagen til en markering hvor du feirer deg selv!

1. Sett ting i perspektiv 

Om du føler deg trist fordi Valentinsdagen får frem følelser av ensomhet og minner deg om at du er alene, kan det hjelpe å innse at det er relativt mange andre single som skal gjennom denne dagen også. 

Noen føler seg kanskje helt forferdelig denne dagen, andre har en helt fantastisk tid med å le av hele Valentine. Så har man også de parene som gjør alt de kan for å unngå dagen, med presset om å kjøpe gaver og ha en helt fantastisk, romantisk dag som man kan skryte av på Facebook, Instagram og Snapchat. Selv ikke alle forelskede par ønsker å være med på den karusellen. 

2. Omfavn det å være singel 

Tenk på alle fordelene med å være singel, fra å slippe krangelen om fjernkontrollen til TV-en til å ha hjemmet ditt så rotete eller ryddig du bare vil. Framstillingen av å være et par er sterk, men reflekterer ikke den gjerne harde realiteten om hvordan mennesker velger å leve sine liv. Ikke tro at alle får seg en partner, og at "lykkelig" alltid er resultatet. 

Skriv en liste med alle positive sider av det å være singel. For eksempel: Tid helt for deg selv når du ønsker det, ingen å gå på kompromiss med, du bestemmer dagene helt selv. Tenk på hva du trives med i dag, som ville forsvunnet med et forhold. 

Vær sterk om noen skulle velge å poengtere at du er singel på Valentinsdagen. Svar for eksempel at "Jeg trives med å være singel. Jeg får velge hvordan jeg vil leve uten å lage kompromisser, måltider eller ordne sengen!". I samme slengen kan du nevne at statistikken viser at mer en halvparten av befolkningen er single, hvorav 51 % er kvinner. 

3. Vær glad i deg selv - uansett sivilstatus 

Romantiske fortellinger foreslår som regel at en annen person vil gjøre deg komplett eller hel, for eksempel med frasene "min bedre halvdel", "jeg var bare en halv person uten deg" og "våre to hjerter slår som ett". Om man tenker etter, kan dette snus til et usunt syn på det å være avhengig av en annen person for å være lykkelig. Å miste seg selv eller å ikke kunne stå på egne ben er ikke like romantisk. Forhold er heller ikke ensbetydende med "lykkelig i alle sine dager". Skilsmissestatistikken og historier om ulykkelige ekteskap er bevis på dette. 

Som singel trenger du ikke å endre den du er, miste friheten din eller kvitte deg med vaner eller uvaner. Bruk Valentinsdagen til å hylle deg selv som en sterk og selvstendig person; en som har rom for kjærlighet om tid, sted og person skulle være rett, men som ikke er avhengig av en annen for å lykkelig og ha tro på seg selv. 

4. Ikke la deg rive med 

Kanskje er du den veldig romantiske typen som lengter etter den rette, men vær tålmodig. Det kommer flere Valentinsdager, og det er garantert en eller flere der ute for deg. Du trenger ikke å være redd for at toget skal gå fra deg selv om andre er opptatt med kjærlighetens dag. Elsk livet du lever, i stedet for å leve for å finne noen å elske. 

Husk hva som ofte skjer med de som forhaster seg i forhold og ekteskap. Mange forhold tar slutt fordi den ene parten må "finne seg selv" eller trenger tid til å "finne ut av ting", noe som ofte kan bety at han eller hun ikke var klar i utgangspunktet. 

5. Vær snill med deg selv

Du står på butikken for å handle inn til middag, og øynene faller på en liten bamse med hjerteformet drakt, og ved siden av ligger en hjerteformet boks med konfekt. Før du rekker å tenke at du skulle ønske at noen kom på døren din med en søt gave: Vær din egen Valentine, og ta med en boks med sjokolade - bare til deg selv. Eller bestem deg for at dette er dagen du skal kjøpe den ene tingen du har ønsket deg og spart til så lenge. Ikke gjør dagen smertefull og trist; vær i stedet snill med deg selv. Dette er kjærlighetens dag, og det er ingenting galt med å elske seg selv. 

Gjør noe som føles bra, enten alene eller med venner. Ta en tur på spa med din beste venninne, spill bowling med venner, dra på kino (bare unngå romantiske komedier) eller ta en skitur med bålkos. 

6. Finn ut hva andre single driver med

Mange barer og utesteder holder egne fester for single. Husk at dette ikke handler om å falle for noen på grunn av ensomhet, og ikke forvente at dette nødvendigvis lar deg finne kjærligheten. Ha innstillingen at du skal ha det gøy og bli kjent med nye mennesker. 

7. Tenk på alle pengene du sparer

Romantikerens motargument vil være "kjærlighet har ingen pris", men denne tankegangen kan fort føre til en ekstragavant livsstil. Ved å fokusere på gaver og materielle tegn på kjærligheten, glemmer man gjerne viktigheten av å sette pris på partneren gjennom ord og handlinger. Diamanter er dyre, og ikke alltid hva forholdet trenger. 

8. Elsk kroppen din

Hvis en annen type kjærlighet har overtatt kroppen din, er dette en perfekt anledning for å riste det av seg. En skikkelig treningsøkt er perfekt for å kvitte seg med nedstemthet og noen ekstra kalorier, for å gi plass til ny energi og bedre selvfølelse. Ta en løpetur, meld deg på en yoga-time eller dra i svømmehallen. 

9. Tenk på "dagen derpå"

Kommer alle par til å være like kjærlige når 15. februar ankommer? Fortsetter de med romantiske middager med levende lys, små lapper med kjærlige hilsener og søte ord? Man kan selvfølgelig håpe, men virkeligheten viser at de aller fleste ikke viser så mye kjærlighet i det daglige, verken single eller par. Bruk Valentinsdagen som en påminnelse om at du skal bli flinkere til å vise andre at du bryr deg og er glad i dem. 

Perfekte aktiviteter for Valentinsdagen

  • Finn på noe med venner 
  • Unn deg noe du har hatt lyst på, eller gjør noe du har hatt lyst til å gjøre 
  • Ha en sammenkomst for single, og la dem invitere med single venner 
  • Ikke tenk på dagen i det hele tatt, og nyt en rolig kveld hjemme 
  • Planlegg en spesiell kveld med en annen singel venn i stedet for en kjæreste
  • Tilbring dagen med en du er glad i, enten det er en besteforelder eller venn
  • Kjøp blomster og sjokolade til deg selv i stedet for å vente på at andre skal gjøre det
  • Bruk dagen til å gjøre noe bra for andre, for eksempel frivillig arbeid
  • Tilby deg å være barnevakt slik at et vennepar av deg kan få en frikveld 
  • Send en anonym gave eller blomster til en du vet har det litt vanskelig om dagen 

 

Kilde: wikihow.com