Hvordan overleve kjærestemangel | Kondomeriet

Hvordan overleve kjærestemangel

I noen perioder i livet er det spesielt slitsomt og noen ganger ensomt å være singel. Valentinsdagen, ved høytider og i bryllup er noen. Om du er en av de som egentlig misliker å være alene, finnes det flere grep som gjør at du likevel kan ha det helt fantastisk alene.

For den som desperat ønsker seg kjæreste, eller nettopp har blitt singel, kan visse situasjoner oppleves både slitsomme og sårende. Merkedager, høytider og ferier kan være et mareritt. Ubetenksomme kommentarer, eller å ikke bli invitert med på hyttetur fordi de andre kun er par, kan såre selv den mest erfarne damen fra TV-serien Sex- og singelliv. Det hjelper jo ikke at det du egentlig vil ha, ikke skjer før et annet invidid vil. 

Ta kontroll

Nå er det på tide å ta kontrollen, slappe av og gjøre disse stundene så lette som mulig. Først og fremst må du tenke at alle disse situasjonene ikke nødvendigvis trenger å inneholde romantikk.

I høytider har de fleste familier et tett program, men du kan for eksempel i løpet av høytidsperioden invitere dine nærmeste kvinnelige venner på middag eller fest. Eller hva med blandet selskap, med både kvinner og menn, par som single. De fleste par synes også det er hyggelig. Alt etter hvor lenge de har vært sammen, er de ofte ikke like opptatt av den romantiske tosomheten som de nyforelskede.

Ta vare på deg selv

Ikke gjør dette til en orgie i selvmedlidenhet hvis du faktisk ønsker å være alene. Kos deg og plei kropp og sinn, spis god mat, hør på musikk - men unngå romantiske sanger om det får deg i dårlig humør, les en bok eller se en god film (unngå romantikk her også).

Planlegg for eksempel en herlig ferie slik at du har noe å se fram til, enten med venner eller alene. For ja, det er faktisk lov og mulig å reise på ferie alene. 

Har du en hobby, kan du dyrke den ekstra. Kanskje møter du likesinnede i forbindelse med dette også. Om du ikke har en hobby, er det på tide å finne en! Se deg om etter aktiviteter i nærområdet, eller tenk over hva du liker å gjøre. Meld deg på kurs eller gruppebaserte aktiviteter. Det kan være maling, trening, kor, mat... Mulighetene er mange. 

Du er ikke alene

Selv om det ofte kan føles sånn, er du faktisk langt fra å være alene om å være uten partner. Det er en grunn til at nettsteder som Tinder, sukker.no og match.com eksisterer. I tillegg til seriøse datingnettsteder finnes det grupper og foreninger hvor du kan møte andre single, hvis du er på utkikk etter det. I mellomtiden kan du jo eksperimentere med egen seksualitet, ved for eksempel å anskaffe en vibrator. Den kan ikke erstatte en kjæreste, men du slipper i hvert fall å være seksuelt frustrert.

Kilde: dr. Karen Gail Lewis