Hvordan få mange barn

Ligger det i evolusjonen at menn tiltrekkes av yngre kvinner, mens kvinner ønsker seg eldre menn? Det viser seg i hvert fall at dette er det mest gunstige for reproduksjonen.

Er målet å få mange barn, bør menn finne seg en seks år yngre partner og kvinner en mann som er fire år eldre. Det avslører resultater fra en undersøkelse gjennomført ved Vienna University i Østerrike, presentert av Reuters. 

Alder spiller en liten rolle

Det er ingen nyhet at menn foretrekker yngre kvinner for selv å føle seg yngre, mens kvinner velger eldre partnere for trygghet. Denne undersøkelsen bekrefter dette, men er i tillegg den første hvor man studerer sammenhengen mellom aldersforskjell og antall barn.

Velger yngre ved partnerbytte

Undersøkelsen viste i tillegg at både menn og kvinner har en tendens til å velge en yngre partner enn den forrige ved et partnerbytte. Dette var forventet for menn, men det er overraskende at dette også gjelder for kvinner. En mulig forklaring kan være at ettersom kvinnen er eldre når hun skal finne seg mann nummer to, er hun på jakt etter en yngre og mer fruktbar mann enn den forrige hun hadde.

Kilde:Reuters