Hva skjer når du har sex? | Kondomeriet

Hva skjer når du har sex?

Det bruser i hodet og det kjennes som om hjertet hopper ut av kroppen. Du seiler avgårde på en rosa sky, og glemmer tid og sted...  Slik opplever man det kanskje - men hva skjer egentlig med deg når du har sex?

Sexpioneerene Masters og Johnson forsket på akkurat dette, og den seksuelle responssyklusen er delt inn i fire faser. Dette er generelt, og ikke alle følger dette slavisk. Se selv om du kjenner deg igjen:

Opphisselsesfasen

Kjennetegnes av harde brystvorter, pusten blir raskere og huden kan bli rød. Blodet strømmer til penis og den vokser, testiklene trekkes opp og etter hvert kommer en dråpe preejakuleringsvæske ut av penishodet og fukter området. Skjedeveggene hennes trekker seg sammen og skiller ut smøring til skjeden. Det strømmer blod til klitoris slik at den blir større og hardere.

Platåfasen

Hjertefrekvens, pust, blodtrykk og muskelspenninger øker. Penis når maksimal størrelse, testiklene stiger enda nærmere kroppen. Her må mannen enten stoppe opp stimuleringen, eller gi opp å kontrollere ejakuleringen. Vagina utvider seg, mens sammentrekningene og saftene stiger. Økt blodgjennomstrømning gir kjønnslepper og skjedeåpning en fiolett/rød farge.

Orgasmefasen

Brystvortene strutter, en svak rødme sprer seg over brystet og kjønnsorganene, hjertet banker fortere, musklene strammes, endetarmsåpningen trekker seg sammen. Orgasmen er spasmen som oppstår når man lar blodet strømme tilbake til resten av kroppen og muskelspenningene slipper.
Hos ham er sædblæren full, og sæden begynner å strømme mot penishodet. Han kan ikke stanse ejakulasjonen. Penis trekker seg sammen med 0,8 sekunders mellomrom og spruter sæden ut. Ejakulasjon er den fysiske delen, mens orgasme er følelsen – de to er separate prosesser.

Hele hennes underliv er fylt med blod, og klitoris er erigert. Når hun kommer til klimaks trekker også skjedeveggene seg sammen med 0,8 sekunders mellomrom. Hennes orgasme kan vare i 15 sekunder, mot hans 5 sekunder. Livmoren trekker seg sammen og synker litt, og livmormunnen synker ned i skjedekanalen.

Hvilefasen

Kroppen vender tilbake til det normale. Blodet strømmer bort fra kjønnsorganene og blodtrykket synker. Testiklene faller ned og blir løsere og større. Penis går tilbake til halvparten av erigert størrelse og får normal størrelse i løpet av en halv time. De fleste menn trenger en hvileperiode etter orgasmen. Blodet strømmer vekk fra kjønnsorganene hennes og de mister den dype rødfargen. Klitoris er ofte svært følsom rett etter orgasmen.

 


Kilde: Tracey Cox.