Her er det dyrest å ha sex

Nå har man funnet ut hvor kondomer koster mest. Men å tro at folk slutter med sex der det er dyrt, er å ta hardt i...

Du kan ikke resirkulere et kondom, eller spare dem på noen som helst måte. De fleste er enige i at det er viktig å bruke kondom. Nettopp derfor blir det litt rart å tenke på hvordan denne livsforsikringen er avgiftsbelagt i mange av verdens land. Det betyr altså at det er satt en pris på hvert ”nummer” av myndighetene.

Billigst å ha trygg sex i Shanghai

Nettstedet pricerunner og en blogger fra nettstedet condomunity har samlet inn priser fra hele verden, og kommet frem til sammenlikningsmateriale som environmentalgraffiti.com har utarbeidet videre.

Her kommer det frem at det er billigst å ha seg et trygt nummer i Shanghai, med en gjennomsnittspris på 4,5 dollar pakken. Ikke overraskende er Irland dyrest, med rundt 18 dollar per kondompakke. Dette er tydeligvis landet for fri flyt av kjønnssykdommer, for resultatet av dyre kondomer er jo ikke at folk slutter å ha sex, de bare praktiserer den litt mer uforsiktig. Prisen kan nok ha å gjøre med den katolske skepsisen med hensyn til preventiver. I USA varierte prisene fra 9,5 dollar i Houston til nesten 15 dollar i New York, uten at det er lett å få øye på noen gode grunner for de store variasjonene.

Kondompris i Norge

En tipakning Nøkken eller Profil koster mellom en femtilapp og oppunder nitti kroner i Norge. Det lønner seg gjerne å handle dem i dagligvarebutikker framfor kiosk. Kjøper du en enkelt kondom på automat må du gjerne ut med rundt 20 kroner.

Men hvorfor i alle dager er det så dyrt å kjøpe noen kondomer? Jo, en av grunnene er nettopp den at kondomer ikke kan resirkuleres og derfor er de skadelige for miljøet. Og samfunnets løsning på miljøskadelige produkter, er å skattlegge. Betal din skatt med glede, og nyt trygg sex, oppfordrer vi.

Eller benytt deg av gratismulighetene. De fleste helsestasjoner for ungdom deler ut gratis kondomer. Husk på det neste gang du er der.

Kilde: environmentalgraffiti.com. og dinside.no - pristest.